Drempels Veilingweg aangepast

veilingweg

IJsselmuiden – Op donderdag 18 en vrijdag 19 september worden de verkeersdrempels op de Veilingweg aangepast. Dat heeft het college besloten na veelvuldig en langdurige overlast die door omwonenden wordt ervaren van de huidige drempels. De aanpassing van de drempels bestaat eruit dat de huidige drempels worden verwijderd, inclusief bakken.

Tijden de reconstructie van het kruispunt Oosterholtseweg met de Veilingweg zijn twee flexdrempels aangelegd om de snelheid van het verkeer te laten afnemen. Daarbij is gekozen voor flexdrempels, zodat de hulpdiensten, de bus en het vrachtverkeer geen hinder van dit obstakel zouden vinden. De personen auto’s moeten wel afremmen voor de drempel.
De gemeente heeft het gebruik van de drempels geëvalueerd en dit heeft geleid tot het besluit van het college om de aangelegde flexdrempels te verwijderen en te vervangen voor druppels.

Deze druppels komen in de lengterichting van de rijbaan te liggen en zijn zodanig ontworpen dat ook hier de bus, de hulpdiensten en het vrachtverkeer geen hinder van ondervinden.
De personen auto’s moeten voor de druppel wel afremmen, waarbij de mogelijkheid bestaat dat geluid en trillingen waargenomen kunnen worden bij het passeren van de voertuigen.

Om zeker te weten dat vrachtwagens zich ook aan de snelheid houden worden metingen verricht. Hiervoor worden de telslangen maandag geïnstalleerd, waarna de metingen op dinsdag beginnen.
De werkzaamheden worden aanstaande donderdag en vrijdag uitgevoerd. De weg blijft open en verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Het college gaat er vanuit met deze werkzaamheden de omwonenden tegemoet te komen en toch een veilig kruispunt te kunnen realiseren.

De werkzaamheden worden verricht op donderdag 18 en vrijdag 19 september.

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken blijft de Veilingweg open voor verkeer en worden er verkeersregelaars ingezet.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*