Dubbel kampioenschap voor BC Kampen

Ingezonden door Badmintonclub Kampen

Het is een succesvolle lente voor Badmintonclub Kampen, want deze week hebben beide voorjaarscompetitieteams de kampioenstitel opgeëist. De teams kwamen allebei uit in de derde klasse, maar speelden wel in verschillende competities.

Het eerste team, dat al jarenlang in vrijwel ongewijzigde samenstelling speelt, hoefde tijdens de slotwedstrijd in Harderwijk slechts één punt te scoren om bovenaan te eindigen. Het 4-4 gelijkspel was dan ook ruim voldoende om kampioen te worden.

Team 1, van links naar rechts: Harry Eringa, Annemarie Langeslag, Berber Bouma, Hilbrandt van Boven

Het tweede team speelde dit seizoen voor het eerst in de voorjaarscompetitie, maar het bestaat uit een aantal gelauwerde badmintonners met veel ervaring. Het is niet voor niets dat het zichzelf ook wel aanduidt als Goud van Oud. In de laatste wedstrijd won het team met 7-1 van Helios Utrecht, meer dan genoeg om de titel overtuigend binnen te slepen.

Team 2, van links naar rechts: Robin Kroeze, Hans Helleman, Miranda Plender, Anja Ekkelboom

Na de zomer start het eerste team weer met nieuwe wedstrijden in de najaarscompetitie. Goud van Oud sluit hoogstwaarschijnlijk in de lente weer aan voor de voorjaarscompetitie.

BC Kampen is ook in de race voor de titel Club van het Jaar. Momenteel staat de vereniging eerste in de gemeente Kampen en twaalfde in de provincie Overijssel. Stemmen kan nog steeds via https://www.clubvanhetjaar.nl/?elected@vote=462062.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*