Duurzame vintage pop-up store Oudestraat groot succes

Afgelopen weekend betrokken twee lokale ondernemers, Iris Hooisma (Vintage by liefs Iris) en Anne Uelderink (AnUel) een leegstand pand (voormalig Alex Esser) op de Oudestraat waar zij unieke vintage woonaccessoires, meubels en kleding tegen aantrekkelijke prijzen aanboden. De combinatie bleek een schot in de roos voor het winkelend publiek. Voor dit unieke concept brachten zelfs mensen van buiten de stad een bezoek aan de winkelstraat van Kampen.

De bezoekers aan de pop-up store staken hun bewondering voor de prachtige inrichting en het veelzijdig aanbod niet onder stoelen of banken. Teleurstelling over het feit dat de winkel maar twee dagen open was, bleef dan ook niet uit. Reacties als ‘Wat een aanwinst voor de winkelstraat’ en “Blijven jullie echt niet langer geopend?” werden volop geuit. Ook pandeigenaar Emiel Bakker bleek aangenaam verrast over het positieve effect van een tijdelijk gevuld pand en deelde zijn enthousiasme met de ondernemers en het publiek. In overleg met Iris en Anne wordt overwogen om rond kerst nogmaals de deuren te openen om mensen in de gelegenheid te stellen een bezoek te brengen aan de vintage pop-up store.

En de ondernemers? Hoewel gehoopt, niet durven dromen dat dit concept een schot in de roos is.
Anne: “Een van de redenen om onze producten fysiek aan te bieden was om te onderzoeken of er behoefte aan is. Nou, dat is gebleken!” Iris: “We zijn super blij met de kans die we hebben gekregen onze producten niet alleen online, maar ook fysiek aan te bieden. Die behoefte blijkt dus groot.” Beide zijn in ieder geval nog een beetje beduusd van het grote succes: “Een droom is uitgekomen!”

Wie geen gelegenheid had om de pop-up store te bezoeken, kan de ondernemers ook online volgen. Hier worden regelmatig ‘nieuwe’ vintage producten aangeboden en uiteraard ook nieuws geplaatst, wellicht over een volgende keer dat de deuren van beide ondernemers weer fysiek opengaan!

Volg @vintageby.liefs.iris (vintage meubels en woonaccessoires) op Facebook en Instagram;
Volg @anuel_sustainable (vintage & sustainable kleding) op Facebook en Instagram;