Eenvoudige middag leidt tot ruime overwinning DOS Kampen

Door Jan de Vries

In de laatste wedstrijden van DOS vallen de doelpunten als rijpe appeltjes. Meestal in de goal van de tegenstander, zoals twee weken geleden uit bij De Esch (0-6) en zo ook tegen Den Ham (0-5). Soms gaat het mis en moet doelman Kevin Dijkstra de bal ietwat te vaak uit zijn doel halen, zoals vorige week thuis tegen SVI (2-6). Voor de toeschouwers valt er altijd genoeg te zien.

Met drie schorsingen voor vaste basisspelers van Den Ham was het op voorhand al duidelijk dat het een moeilijke middag voor De Hammers zou worden. En als het eerste doelpunt dan al binnen vijf minuten valt dan is het eigenlijk al een feit. Een corner van Erik Rotman wordt bij de tweede paal door Maurice Vespignani tegen de lat gekopt. In de rebound is Maurice er al liggend als eerste bij om de bal met de voet in de hoek te werken. Een knappe en verlossende goal. In de 10e minuut heeft Twan Knul vanuit een voorzet van Allan Bakker de kans om er al snel 0-2 van te maken, maar keeper Jeffrey Ekkel weet de bal net op tijd tot corner te verwerken. De tweede goal blijft uit ondanks enkele goede aanvallen van de geelzwarten. Of de afwerking is slordig of de eindpass is onvoldoende zuiver. Den Ham kan er aanvallend amper iets tegenover stellen. Twee keer komt de thuisploeg in de buurt van het doel van Kevin, maar twee keer gaat de doelpoging ruim over de goal.

In de laatste tien minuten voor rust loopt de score dan toch nog op. Een onhandige overtreding in de zestien op Raymon Beuling zorgt er voor dat Bas Adema het vanaf de penaltystip mag proberen. Bas schiet beheerst binnen en stuurt de keeper de verkeerde kant op. En in de laatste minuut wordt het ook nog 0-3. Allan snijdt vanaf rand zestien naar binnen, creëert zich met een fraaie schijnbeweging de nodige ruimte om vervolgens uitstekend in de verre hoek binnen te schieten.

Na rust is het spelbeeld identiek. Den Ham is niet bij machte om er alsnog een wedstrijd van te maken. Het probeert de schade te beperken, maar daar komt weinig van terecht. Al in de 54e minuut staat de vierde treffer genoteerd op het scorebord. Een ingestudeerde cornervariant. Frank Jansen legt de bal terug op Erik. Met een droge knal in de korte hoek laat hij keeper Ekkel kansloos. Af en toe verlaat Den Ham de eigen helft en in de tweede helft staat het vizier van de spelers, met name Roy Zorgdrager en Tommie Dam, beter afgesteld. Kevin moet enkele keren ingrijpen, maar dat doet de Kamper goalie met overtuiging. Al in de 61e minuut is het opnieuw raak voor de poelänten. Na uitstekend voorbereidend werk van Allan mag Raymon de vijfde treffer aantekenen. Den Ham heeft geluk dat daarna de honger van DOS is gestild, anders had de score ongetwijfeld nog een stuk groter uitgepakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*