Wilsum heeft dit seizoen voor de eerste keer de zoete smaak van de overwinning kunnen proeven. Op eigen veld waren de oranjehemden met 5-2 te sterk voor Reaal Dronten. Grote man aan de kant van Wilsum was linksbuiten Niemeijer die met 3 treffers Wilsum de overwinning schonk. De andere goals kwamen op naam van Jurre Heldoorn.

Na de nederlaag van vorige week tegen Wijthmen (2-0) wist Wilsum dat het vandaag anders moest. Meer durven te voetballen om zo tot kansen te komen was het belangrijkste speerpunt dit duel.

De opstelling was als volgt: Teko Malanda – Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Joeri Stuivenvolt, René Dorgelo – Patrick Bastiaan, captain Rienk vd Wetering, Patrick Plette – Bart Schoonhoven, Melvin Hofstede, Daniel Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Robin Mijnheer, Joram Riezebos, Jurre Heldoorn en Alwin vd Wetering plaats.

Aan het begin van de wedstrijd deed Wilsum wat men wilde doen: verzorgd voetballen. Dit ging af en toe zeer aardig, maar ook een paar keer mis. Wanneer het misging kon Reaal ontsnappen via de snelle buitenspelers. Het was aan doelman Malanda te danken dat Reaal niet op voorsprong kwam na een goede save van de goalie op een schot van de rechtsbuiten. Reaal probeerde ook van achteruit op te bouwen, maar de Drontenaren waren hier niet al te sterk in. Toen Wilsum dit eenmaal begreep werd er hoger druk gezet en kreeg Wilsum kansen. Zo trapte de doelman de bal zo in de voeten van Melvin Hofstede, maar de doelman herstelde zijn fout door redding te brengen. Daarna kreeg Patrick Plette, na goed terugleggen van Bart Schoonhoven, een schietkans, maar wederom redde de doelman. even later kon Plette weer uithalen, maar ditmaal ging zijn schot naast. Wilsum kreeg de wedstrijd meer en meer in de hand, maar juist toen kwamen de gasten op voorsprong.

Na balverlies aan de rechterkant stond Wilsum niet goed opgesteld, de gasten schakelden razendsnel om. De linksbuiten trok de bal voor en de rechtsbuiten tikte binnen: 0-1. Lang konden de gasten niet van de voorsprong genieten. Na goed druk zetten veroverde Plette de bal. Zijn voorzet werd binnen gelopen door Niemeijer: 1-1. Dit was, ondanks het overwicht van Wilsum, ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft kon Melvin Hofstede niet verder. Zijn vervanger was Jurre Heldoorn. Wilsum kreeg het eerste kwartier na rust enorme kansen om op voorsprong te komen, maar Plette, Schoonhoven en Niemeijer stuiten allemaal op de doelman. De voorsprong kwam er uiteindelijk wel. Na een steekpass van Plette ging Niemeijer alleen op het doel af, maar zijn inzet werd wederom gered door de goalie van Reaal. Jurre Heldoorn pikte de bal op en schoot alsnog binnen: 2-1. Eindelijk was daar de verdiende voorsprong, maar een minuut later stond het alweer gelijk. De spits kreeg iets teveel ruimte om uit te halen en deed dit doeltreffend: 2-2. Wilsum bleef de betere partij en de gasten begonnen meer en meer op elkaar te zeuren.

Met nog zo’n 20 minuten te spelen kwam Wilsum weer op voorsprong. Patrick Bastiaan stuurde de ongrijpbare Daniel Niemeijer de diepte in. Hij kapte zijn directe tegenstander uit. In een uiterste poging Niemeijer te stoppen, maakte hij hands in het strafschopgebied en ging de bal terecht op de stip. Een koud kunstje voor Heldoorn was het gevolg en de 3-2 stond alweer op het scorebord.

Vlak hierna kreeg Plette dé kans om de wedstrijd te beslissen. Na een prima steekpass van Rienk vd Wetering stuitte hij eerst op de doelman. Zijn volgende inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna kwam Joram Riezebos in het veld voor Bart Schoonhoven. Zo’n 10 minuten voor tijd besliste Niemeijer hoogstpersoonlijk de wedstrijd. De ongrijpbare linksbuiten van Wilsum stuurde 3 tegenstanders het bos in en schoot via de doelman raak: 4-2. De beslissing was een feit. De moegestreden captain Rienk vd Wetering werd nog vervangen door zijn broer Alwin.

In de laatste minuten tekende Niemeijer nog voor zijn derde treffer van de middag. Eerst kopte hij nog in vrijstaande positie over, maar even later was het alsnog raak. Na een pass van Plette rondde hij diagonaal af: 5-2. Niet lang hierna klonk het eindsignaal.
Een verdiende overwinning voor Wilsum was een feit. Absolute uitblinker was uiteraard Niemeijer met zijn 3 treffers. Ook een compliment voor de assistent-scheidsrechter van de gasten die uiterst eerlijk vlagde.

Volgende week wil Wilsum deze overwinning uiteraard een goed vervolg geven. Dan gaat de ploeg op bezoek bij SEH uit Heerde. Tot dan!

Verslag en foto’s: Daan Anthony