Na 5 wedstrijden zonder overwinning kon Wilsum eindelijk weer eens de zoete smaak van een overwinning proeven. In eigen huis waren de oranjehemden effectiever dan de gasten en werd er met 2-0 gewonnen.

Waar Reaal een grote kans liet liggen op de 0-1 daar scoorde Plette, met enig fortuin, wel en kwam Wilsum op 1-0. Nadat Reaal een grote kans op de gelijkmaker liet liggen, maakte Daniel Niemeijer een minuut later de 2-0. Bij deze stand bleef het. Zo kon Wilsum eindelijk weer eens 3 punten bijschrijven.

Na de nederlaag tegen Zalk (3-0) had Wilsum vorige week een weekend vrijaf. Deze periode werd gebruikt om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Ook werd er vandaag geswitcht van systeem: Wilsum startte in een 4-3-3 formatie in plaats van een 4-4-2. De opstelling was als volgt: Chiel ten Hove – Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Byco Hoff en Jelmer Sollie. Hidde de Kleine – Jos Holtland en Patrick Plette. Gert Jan Sollie – Melvin Hofstede en Sander van der Sluis. Op de bank namen Robin Mijnheer, Daniel Niemeijer, Job Kragt en Patrick Goudbeek plaats.​

Wilsum, dat de eerste helft tegen de wind in speelde, kende een moeilijke openingsfase. De gasten zetten brutaal druk en Wilsum had moeite om hier onderuit te spelen. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Sterker nog, de eerste kans van de wedstrijd was al vroeg voor Wilsum. Patrick Plette stuurde Van der Sluis weg, maar zijn inzet ging net naast. Ook de volgende kans was voor Wilsum. Gert Jan Sollie had een prima steekpass op Patrick Plette in huis. Zijn voorzet ging langs Van der Sluis, maar belandde nog wel voor de voeten van Jelmer Sollie. Zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Aan de andere kant werden de gasten gevaarlijk via een middenvelder, maar zijn schot ging over het doel van Ten Hove. Verder gebeurde er weinig voor beide doelen en stond de ruststand bij het aanbreken van de rust nog op het scorebord.​

Ondanks dat Wilsum het tweede bedrijf de wind in de rug had, kregen de gasten de eerste kans om op voorsprong te komen. Na een goede steekpass op de spits van Reaal ging hij alleen op Ten Hove af. Hij besloot de bal om de doelman heen te spelen en vervolgens op doel te schieten, maar Marijn Mijnheer bracht redding op de doellijn. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak. Daniel Niemeijer was net in de ploeg gekomen voor Sander van der Sluis. Hij was betrokken bij een combinatie tussen Patrick Plette en Melvin Hofstede. De voorzet van Niemeijer werd door de verdediger bijna in eigen doel geschoten. De doelman redde met zijn voet, maar Plette kon vervolgens simpel binnenschieten: 1-0. Even later kwam Job Kragt in de ploeg voor Melvin Hofstede. Met nog een kwartier te spelen kregen de gasten een enorme kans op de gelijkmaker. Een voorzet van de rechtsbuiten belandde bij de linksbuiten. Zijn inzet werd op de doellijn gekraakt door Dennis Zwanepol waarna Ten Hove kon redden. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Daniel Niemeijer kopte uiterst knap raak na een voorzet van Gert Jan Sollie: 2-0. Hierna was het verzet van de gasten gebroken. Wilsum liet de bal een stuk beter rondgaan, maar kon de score niet verder uitbreiden. Dit was ook te veel van het goede geweest. Na 93 minuten spelen floot de uitstekend leidende arbiter voor het einde. Een 2-0 overwinning was een feit voor de oranjehemden!​

De komende 3 weken kan Wilsum vol aan de bak. De ploeg van trainer Han Hanekamp treft dan de gehele top 3. Volgende week neemt men het op in en tegen ‘t Harde. Daarna wachten twee thuiswedstrijden tegen buurman ‘s-Heerenbroek dat verrassend tweede staat en tegen Dieze West. Het belooft een pittige klus te worden voor de oranjehemden. Tot dan!