Emmaschool en Morgenster winnaars Schoolkorfbal

KAMPEN – De Koningin Emmaschool en De Morgenster hebben de belangrijkste prijzen gewonnen bij het VDK-Schoolkorfbaltoernooi 2017. Op de velden van DOS Kampen / Veltman werden zij winnaar in de A-klasse bij respectievelijk de groepen 7/8 en de groepen 5/6.

“Ieder jaar weer een genot om mee te maken,” gaf wethouder Geert Meijering na afloop aan, “het feit dat iedere leerling, of die nu goed of minder goed is in korfballen, mee mag doen, maakt dit toernooi zo bijzonder. En je ziet dat ieder kind ook met veel enthousiasme speelt.”

Het is de kracht van het VDK-Schoolkorfbaltoernooi. Dit jaar deden ruim elfhonderd kinderen mee, verdeeld over drie leeftijdsklassen. De formule, jaren geleden uitgedacht door de beide Kamper korfbalverenigingen DOS en Wit-Blauw, staat als een huis en iedere basisschool vindt het korfbaltoernooi nog steeds een feest om mee te maken. Deze traditie stamt al uit de jaren vijftig en dat maakt dat er nauwelijks Kampenaren zijn die in hun eigen jeugd niet zelf hebben meegespeeld. Velen komen nu terug als ouder, grootouder of als toeschouwer. De gezelligheid meemaken en oude vrienden ontmoeten hoort ook bij het toernooi. Elke speelavond kwamen zo’n vijfduizend bezoekers naar het korfbalveld.
De organisatie, dit jaar in handen van DOS, weet prima om te gaan met deze aantallen. Meer dan tweehonderd wedstrijden op vijf avonden en één middag moesten voorzien worden van een scheidsrechter en daarnaast waren nog eens tientallen mensen achter de schermen actief om alles in goede banen te laten verlopen. Bij elkaar stonden zo’n honderd vrijwilligers klaar.

Het was de hele week uitstekend korfbalweer, maar vrijdag was het een deel van de avond druilerig. Het weerhield niemand ervan om toch naar het veld te gaan om hun favorieten aan te moedigen en gezellig bij te kletsen. Vrijdagavond werden de finalewedstrijden gespeeld. In zes verschillende klassen ging het om de prijzen. De A-finale bij de groepen 7/8 ging tussen de Koningin Emmaschool en Het Stroomdal. De Emmaschool was daarin de sterkste en won verdiend met 4-2. Bij de groepen 5/6 ging de A-finale tussen De Morgenster en De Fontein. De Morgenster liet zien echt de sterkste te zien en walste met 7-1 over De Fontein heen.

Wethouder Meijering roemde bij de prijsuitreiking de organisatie en de vele vrijwilligers en reikte daarna aan de aanvoerders de prijzen uit. Liefst elf verschillende scholen mochten één of meerdere bekers meenemen en ook daarin valt af te lezen dat het VDK-Schoolkorfbaltoernooi echt voor iedereen is bedoeld. Nog een jaartje wachten, voordat de Kamper bevolking dit feest opnieuw mag meemaken.

Alle uitslagen en eindstanden zijn terug te vinden op www.schoolkorfbalkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*