Escapeschip Kampen overwintert ook de zomer in Kampen

Goed nieuws voor liefhebbers van escaperooms! De jongste escaperoom van Kampen blijft ook de zomer beschikbaar. Escapeschip Kampen is gevestigd aan boord van zeilschip Jannes van Campen en opende haar deuren in november vorig jaar. “In eerste instantie werd de escaperoom gebouwd om een mooie invulling te geven aan het schip voor de winter, een periode waarin er geen zeiltochten plaatsvinden.” vertelt Erik Fien van KamperUitjes, die naast eigenaar Hans Hulsebos van de Jannes van Campen initiatiefnemer is van het Escapeschip.

“Vanaf 1 mei begint ongeveer het zeilseizoen weer en het idee was dan ook om de escaperoom dan van boord te halen, zodat de ruimte gebruikt kon worden voor de gasten tijdens de vaartochten. Door het enthousiasme en de reacties van onze deelnemers aan de escaperoom en het feit dat we er zelf enorm veel plezier aan beleven, hebben we ervoor gekozen om de zomer toch door te gaan.” gaat Fien verder. “Dat betekende wel dat er een aanpassing aan het schip gedaan moest worden om het ook geschikt te houden voor zeiltochten met 40 personen. En die oplossing is nu gevonden in een overkapping op het achterdek waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Dankzij het overdekte deel op het achterdek en het bruincafé benedendeks kunnen we nu bij een regenbui zorgen dat iedereen droog blijft.” Voor Hulsebos ook een welkome aanwinst, want door deze mogelijkheid blijft het ook richting het einde van het seizoen aangenamer varen en kan er langer door gevaren worden. Daarnaast maakt het het schip ook meteen interessant voor een feestje aan de kade.

Nu ook de buren van restaurant de Bastaard een terras aan de IJssel hebben opgezet wordt het Escapeschip nog aantrekkelijker. Na het spelen van de escaperoom plof je lekker neer op het terras en maak je er op die manier een compleet uitje van. Dat kan bijvoorbeeld in combinatie met een onlangs gelanceerd nieuw concept van de Bastaard: de Pincho’s, een soort tapas maar dan in de vorm van een lunch.

Om te vieren dat Escapeschip Kampen deze zomer geopend blijft en vanwege de nieuwe mogelijkheden in samenwerking met de Bastaard loopt er momenteel een toffe winactie (t.w.v. € 200,-) op de Facebookpagina’s van beide ondernemingen. Wil je meer informatie of zelf het Escapeschip eens spelen? Neem contact op met 06-28141394 of via www.escapeschipkampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*