Evenementenplatform presenteert handboek voor evenementorganisatoren

In samenwerking met de Gemeente Kampen heeft het Evenementen Platform Kampen (EPK) een handboek voor evenementenorganisatoren opgesteld. Hierin staat praktische informatie over vergunningaanvragen, veiligheid en andere voorwaarden voor een geslaagd evenement. Het handboek wordt gepresenteerd tijdens een bijeenkomst voor alle organisatoren van evenementen op 20 november aanstaande.

 

Vragen en antwoorden
Het handboek geeft antwoord op vragen zoals “Aan welke voorwaarden moet een vergunningaanvraag voldoen?”,  “Hoe hard mag de muziek aan staan?” en  “Mag ik vuurwerk afsteken tijdens mijn evenement?”. Dit handboek is voor iedereen die een publieksevenement organiseert te downloaden via www.evenementenplatformkampen.nl. Daarnaast is de schrijver van het handboek, evenementencoördinator Atie Edink beschikbaar voor individuele ondersteuning van evenementenorganisatoren. Hij is bereikbaar via atie@evenementenplatformkampen.nl.

Overhandiging
In Kampen worden evenementen onder meer ingezet ter ondersteuning van de citymarketing strategie met de profilering als ‘hartelijke historische Hanzestad aan het water’. Daarom zal de voorzitter van het EPK, Marieke Spijkerman, het eerste digitale exemplaar overhandigen aan Roeland Tameling, de citymarketeer van Kampen Partners. De overhandiging vindt plaats op woensdagavond 20 november 2019 tijdens een EPK bijeenkomst voor organisatoren van publieksevenementen in de gemeente Kampen. Daar wordt ook verteld hoe EPK en Kampen Partners evenementenorganisatoren in 2020 kunnen ondersteunen.

Gemeentebeleid
Op 14 november besluit de Gemeenteraad over haar begroting voor 2020 en verder. Dit kan invloed hebben op de uitkering van subsidies en het al dan niet doorberekenen van kosten van ambtelijke ondersteuning aan organisatoren van publieksevenementen. Daarnaast neemt het belang van ‘maatschappelijk verantwoord evenementen organiseren’ toe. Speerpunten van de Gemeente zijn met name duurzaamheid en inclusiviteit. Ook deze thema’s komen op woensdagavond 20 november 2019 aan bod. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via http://gemeentebeleid.eventbrite.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*