Opening expositie De Varfdeuze in M.F.C. Korteweg (video)

Afgelopen donderdagmorgen opende wethouder Veldhoen de jaarlijkse expositie van de leden van de Varfdeuze in het M.F.C. aan de Korteweg 4 in Kampen. De expositie is vanaf vandaag, tot en met vrijdag 1 september, iedere donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag te bewonderen.

Na de opening kreeg de wethouder voor zijn rol als (zoals hij het zelf verwoordde) ‘nep burgemeester’ uit handen van voorzitter Kuper een leuk presentje overhandigd. Ook Edwin Burgman kreeg voor zijn bemiddelende en uitvoerende rol in de expositie een mooi schilderij overhandigd. Deze kreeg direct een prominente plaats in het M.F.C.

Voorzitter Kuper prees tijdens zijn introductie de leden van De Varfdeuze (Vereniging van regionale beoefenaars van beeldende kunst) voor hun inzet en diversiteit het afgelopen jaar, maar gaf tegelijkertijd de gemeente Kampen een denkbeeldige veeg met de schilderskwast: “Binnen het museale plan van de gemeente Kampen hebben wij (De Varfdeuze) al jaren problemen, men (de gem. Kampen) vindt ons schijnbaar niet gewichtig, goed of mooi genoeg om ons jaarlijks onder te brengen in een van de musea die we in Kampen hebben. Ik ben van mening dat de gemeente het museale beleid vorm moet geven voor het kunstenaarschap in de gemeente zelf! Om juist de jongere generatie te stimuleren om naar buiten te treden en zich te ontwikkelen als kunstenaar. Als het op die manier belemmerd wordt dan vind ik dat jammer.”

De voorzitter eindigde zijn betoog door aan te geven dat hij blij is dat deze expositie voor het tweede jaar te bezichtigen is in het M.F.C.

Bekijk de reportage door op de bovenstaande player te klikken

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*