Feestelijke opening Glasvezel Informatiepunt Kampen

Wethouder Wonink: “Ik ben blij dat glasvezel nu ook bereikbaar is voor Kampen”

Afgelopen zaterdag openden Wethouder Bas Wonink van gemeente Kampen, Bert Vos, directeur van RENDO Fiber en Jan Wieten, coördinator aanleg glasvezelnetwerk in de kern Kampen, op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt aan de Oudestraat 21 in Kampen.

Inwoners van Kampen kunnen hier terecht met vragen of advies over glasvezel en hulp krijgen bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bij voldoende animo start de aanleg van glasvezel na de zomer!

Bas Wonink, wethouder gemeente Kampen: “Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker. Zeker in deze tijd waarin digitalisering steeds verder gaat. De behoefte aan sneller en stabieler internet neemt alleen maar toe. Daarom ben ik blij dat glasvezel nu ook bereikbaar is voor de inwoners en ondernemers van Kampen.” Bert Vos vult aan: “Een goede internetverbinding is steeds belangrijker voor bijvoorbeeld de sociale contacten, thuiswerken, leren maar ook hebben we steeds vaker online contact met de huisarts en wordt het op afstand bedienen van techniek in huis steeds gebruikelijker. Kijk of u in aanmerking komt voor glasvezel via de postcodecheck op deltanetwerk.nl of kom naar ons Glasvezel Informatiepunt.”

20% ja = glasvezel
Vorige week is het startsein gegeven voor de glasvezelcampagne in Kampen. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 13 juli 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. Meer informatie kunnen inwoners vinden op deltanetwerk.nl of ze kunnen een informatieavond bezoeken.

Informatieavonden op 23, 24, 25 mei, 7 en 8 juni

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en de aanleg van glasvezel organiseert DELTA Netwerk informatieavonden. Inwoners zijn van harte welkom vanaf 19.00 uur. De presentatie start om 19.30 uur. Hierna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze informatieavonden vinden plaats op:

o Maandag 23 mei in de Broederkerk, Broederstraat 16 in Kampen
o Dinsdag 24 mei bij De Leuke Hanzestad, IJsseldijk 12 in Kampen
o Woensdag 25 mei bij het Wijkcentrum Reyersdam, Reijersdijk 2 in Kampen
o Woensdag 8 juni bij v.v. Go Ahead Kampen, Buitenbroeksweg 2 in Kampen

Ook is er online een informatieavond. Op donderdag 7 juni vanaf 19.30 uur kan iedereen deze bijwonen vanaf een computer, tablet of telefoon. Meer informatie en aanmelden voor de online informatieavond kan via deltanetwerk.nl.

Samenwerking DELTA Netwerk en RENDO
De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt gedaan vanuit RENDO Fiber B.V. Dit is een samenwerking tussen netwerkbeheerder RENDO en DELTA Netwerk, een telecombedrijf met netwerken door heel Nederland. Door deze samenwerking zijn inmiddels meerdere gebieden in Drenthe en Overijssel voorzien van razendsnel internet. DELTA Netwerk vindt dat iedereen in Nederland recht heeft op het beste internet. Inmiddels hebben al ruim 950.000 huishoudens en bedrijven de beschikking over een glasvezelaansluiting van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand gemiddeld nog 20.000 huishoudens bij. Op naar ruim 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruikmaken van supersnel en stabiel internet.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Kampen op deltanetwerk.nl .


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.