GBK vraagt naar veengrond skatepark

Ingezonden politiek – Tijdens de laatste commissievergadering vroeg GBK-raadslid Piet Bergstra naar de ondergrond van de nieuw te bouwen skatebaan: het zou uit veen bestaan. Hij wilde weten of dat zo is en welke gevolgen dit zou hebben voor kosten en constructie. Extra kosten mogen niet ten laste komen van het totale skate-budget, vindt GBK. Dan blijft er immer nauwelijks geld over om het park in te richten. Omdat de wethouder het antwoord niet direct voorhanden had, reageerde de gemeente een dag later via de e-mail:

 

Het nieuwe skatepark is een in beton gegoten constructie, één geheel en geen losse toestellen, aldus de gemeente. Omdat bodemonderzoek heeft aangetoond dat de ondergrond in het Groene Hart inderdaad uit veengrond bestaat, zal de aanleg van het nieuwe skatepark constructief worden doorgerekend. De gemeente gaat hier zorgvuldig mee om, zodat een nieuw skatepark niet na verloop van tijd gaat verzakken. Een constructeur bekijkt daarom of de betonnen constructie risico’s heeft op verzakking. Zo’n berekening is op elke plek in het Groene Hart noodzakelijk. Of er een sondering plaats moet vinden is op voorhand niet te zeggen.

In afwachting van de vaststelling van de begroting door de raad op 14 november, kan nog niet gestart worden met de uitvoering hiervan. De aanleg van het skatepark maakt onderdeel uit van de herinrichting van Het Groene Hart en dit project is onderdeel van de nieuwe afweging die gemaakt wordt over de besteding van financiële middelen, aldus de gemeente Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*