Genomineerde sporters Kamper Sportverkiezingen 2016 bekend

KAMPEN – De jury van de Sportraad Kampen heeft de genomineerden voor de Kamper Sportverkiezingen 2016 gekozen. De 32ste editie vindt plaats op vrijdag 3 maart. Ook dit keer wordt het evenement gehouden in de Via-school.

Mannen
In de categorie Mannen zijn Gerben Last, Gary Hekman en Roy van den Berg genomineerd.
Tafeltennisser Gerben Last pakte een zilveren plak op de Paralympische Spelen in Rio. Roy van den Berg van KWC behaalde zilver op het individuele sprinttoernooi bij het EK Baanwielrennen. Gary Hekman liet zich onder andere kronen tot Europees kampioen bij het inline-skaten en verdiende in december bij het schaatsen de nationale titel op de massastart.

Vrouwen
Bij de vrouwen gaat de strijd tussen Bianca Roosenboom, Natasja van Schuppen en Anneloes de Roo. Bianca Roosenboom legde bij het inline-skaten beslag op de Europese titel op de aflossing. Daarnaast sleepte ze diverse nationale titels in de wacht. Natasja van Schuppen werd bij het synchroonzwemmen nationaal kampioen bij de masters. Anneloes de Roo eindigde als negende op het NK op de 100 meter horden in een Kamper record. Op het Nederlands kampioenschap voor studenten greep ze goud op de 200 meter sprint en zilver op de 100 meter horden.

Sportploeg
In de categorie Sportploeg zijn het acroduo Janiek van Vlijmen/Lotte Mooren van Wilhelmina, het senioren turnteam van RKDOS en de damesploeg van de Kamper atletiekverenignig AV Isala ’96 genomineerd.
Janiek van Vlijmen en Lotte Mooren van Wilhelmina behaalden zilver op het NK acrogym. Op het WK in China kwam dit duo op een verdienstelijke tiende plaats terecht. Het senioren turnteam van RKDOS pakte verrassend de nationale titel bij het Nederlands kampioenschap voor clubteams, de Nationale Team Cup. De damesploeg van AV Isala ’96 werd kampioen van de tweede divisie en wist promotie af te dwingen naar de eerste divisie. Daarin komen de beste twaalf teams van Nederland uit.

Jeugdsporter Jongens
Richard Meuleman, Yanieck Frijstein en Nikai Kroes zijn de genomineerden in de categorie Jeugdsporter Jongens.
Het atletiektalent Richard Meuleman van AV Isala ’96 eindigde vorig jaar nog als tweede bij de Jeugdsporter Jongens. In 2016 kwam hij tot een opzienbarende prestatie op het NK Indoor voor junioren. Hij dook voor het eerst onder de 50 seconden (49.99) en werd Nederlands kampioen. Yanieck Frijstein tekende voor een positieve verrassing door de Nederlandse titel binnen te halen op de 200 meter wisselslag op het NK lange baan voor zwemmers van 8 tot en met 11 jaar. Brons pakte hij op de 100 meter schoolslag. Kanovaarder Nikai Kroes verdiende zes nationale titels. Op alle afstanden werd hij in zijn leeftijdscategorie (11-12 jaar) Nederlands kampioen.

Jeugdsporter Meisjes
Demi van Moerkerk, Jennely Bos en Annelotte Felix gaan de prijzen verdelen in de categorie Jeugdsporter Meisjes.
Twirlster Demi van Moerkerk werd Europees en Nederlands kampioen bij het onderdeel dance twirl. Jennely Bos van Kanovereniging Skonenvaarder wist in 2016 vier nationale titels in de wacht te slepen. Amazone Annelotte Felix van De Deltaruiters werd Overijssels kampioen. Daarnaast verdiende ze diverse prijzen bij grote nationale en internationale wedstrijden.

Jeugdsportploeg
Deze categorie wordt vertegenwoordigd door de voetbalmeiden van IJVV J09-7M, de twirlsters Demi van Moerkerk/Danique Visker en het acrotrio Loes Biesterbosch/Louise Hollander/Hannah Hanekamp.
De meiden van IJVV JO9-7M werden vorig jaar ongeslagen kampioen. Een bijzondere prestatie, aangezien de ploeg uit IJsselmuiden alleen maar in actie kwam tegen jongensteams. Demi van Moerkerk en Danique Visker behaalden een Europese en nationale titel bij de duo twirl. Loes Biesterbosch, Louise Hollander en Hannah Hanekamp eindigde bij de A-junioren (als derde op het NK acrogym.

Uitstralingsprijs
Tijdens de Kamper Sportverkiezingen wordt ook nog de Uitstralingsprijs uitgereikt. Deze vrijwilligersprijs is bestemd voor een vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de sport in Kampen. De naam van de winnaar wordt tijdens de Kamper Sportverkiezingen bekendgemaakt.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*