Week van Gebed 2017 in zeven Kamper kerken

Thema: ‘Jouw hand, mijn glimlach’

KAMPEN – Zeven Kamper kerken en één in IJsselmuiden doen van 16 tot en met 22 januari mee aan de landelijke Week van Gebed. Iedere avond vindt er een korte gebedsbijeenkomst plaats in een van de kerkgebouwen, waarbij iedereen welkom is.

Het thema van dit jaar ‘Jouw hand, mijn glimlach’ is aangedragen door de Duitse kerken en herleid uit 2 Korintiërs 5:14-20. Christenen in zo’n honderd landen komen rondom dit thema samen voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Kampen en IJsselmuiden zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is hartelijk welkom.

Het thema is een beeld van verzoening. Door elkaar een hand te geven is er fysiek contact en maak je het weer goed met elkaar. De reactie daarop, bijvoorbeeld een glimlach, laat zien, dat verzoening van twee kanten komt. Ook wordt teruggeblikt op vijfhonderd jaar Reformatie, waarvan de gevolgen nog altijd zichtbaar zijn in de hedendaagse kerk.

De gebedssamenkomsten van maandag 16 januari tot en met zondag 22 januari beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer een half uur. Ze vinden plaats in verschillende kerkgebouwen:

Maandag: Baptistengemeente (Triangel 1)
Dinsdag: De Rank (De Bogaard 2, IJsselmuiden)
Woensdag: Nieuwe Kerk (Broederweg 32)
Donderdag: Vrije Evangelische Gemeente (Boven Nieuwstraat 114)
Vrijdag: Leger des Heils (Boven Nieuwstraat 33-35)
Zaterdag: Lutheranen/Vrijzinnig Hervormden (Vloeddijk 62).

Op zondag 22 januari wordt de Week van Gebed met een feestelijke slotbijeenkomst afgesloten bij internationale kerk SOZO Mission. Daarbij zijn christenen uit allerlei landen aanwezig. Deze samenkomst begint om 17.00 uur in de aula van het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat 1 te Kampen.

De Week van Gebed is een initiatief van de Evangelische Alliantie (EA) en de Raad van Kerken (RvK). De plaatselijke organisatie is in handen van de bij de Beraadsgroep van Kerken aangesloten kerken. Informatie: weekvangebed.nl of coördinator Gijs de (gdebree@gmail.com of 06-16134630).


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*