In gesprek met…..Jasper Tiemens – Eetbaar Kampen

Kampen – Stadslandbouw in Kampen? Dat bestaat al sinds de middeleeuwen tot ver in de 20ste eeuw. De stadsboeren zijn nog niet zo lang geleden uit de oude stad vertrokken. Daar zal wel een goede reden voor zijn, toch? Natuurlijk, de oude stad is geen ideale plek om koeien te houden. Toch wordt met nostalgie gedacht over deze tijd, en is er altijd veel aandacht voor ‘hoe het vroeger was’. In onze videoserie “In gesprek met…” praten we met Jasper Tiemens van Eetbaar kampen, een netwerk met een groep mensen en organisaties waaruit stadslandbouw initiatieven ontstaan.

Kampen heeft een rijke agrarische geschiedenis met zijn stadsboeren en oude polders, maar sinds kort is stadslandbouw in Nederland een opkomend fenomeen. In Kampen gaat het iets langzamer maar het ecologisch verbouwen van voedsel wordt steeds bekender. Heel veel Kampenaren vinden dat vanzelfsprekend. Niet omdat het zo hip is maar omdat zo logisch is.

De Seniorentuinen bij kinderboerderij Cantecleer, de 70 geplante fruitbomen bij De Stormgieter, een bramenmuur in woonwijk Bregittenkwartier zijn goede voorbeelden hoe het kan. En dan zijn er nog de vele lokale bedrijven die zich helemaal toeleggen op de productie en verkoop van puur, lokaal voedsel. Stadslandbouw heeft een voedingsbodem in Kampen gevonden!

Bekijk de video hierboven.

Stadslandbouw bij Kinderboerderij Cantecleer
Stadslandbouw bij Kinderboerderij Cantecleer

Voor meer info over Eetbaar Kampen klik op: www.eetbaarkampen.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*