Go-Ahead Kampen behaald zeer belangrijke (0-1) overwinning

Tussen begin- en eindsignaal…

behaalde Go-Ahead in Ede, bij warm weer, tegen DTS’35 een zeer belangrijke 0-1 overwinning waarmee de kans aanwezig blijft dat er nacompetitie volgt. De mogelijkheden die er volgende week in de laatste competitieronde zijn hangen af van de resultaten die dan behaald worden. Door het gelijke spel van SDV Barneveld tegen Bennekom staan de rood-gelen nu weer een punt boven de Barnevelders. Daar koploper NSC verloor blijft het uitermate spannend. DTS’35 heeft de tweede periode in bezit en speelt sowieso nacompetitie.

Trainer Marco Roelofsen begon met hetzelfde elftal als tegen SDV Barneveld. Op de bank ontbrak Samir Merraki wegens ziekte. Julian Hellendoorn loopt met krukken vanwege een verzwikte enkel. De uiteindelijke winst kwam overigens erg moeizaam tot stand, vooral omdat de thuisclub al na 18 minuten met tien spelers kwam te staan. Net buiten het strafschopgebied werd de doorgebroken Dennis van der Wal onjuist neergelegd door verdediger Michel Hol en scheidsrechter de heer R. Groenewegen uit Groningen trok resoluut de rode kaart, een correcte beslissing. Hij floot verder een prima wedstrijd. Verder kreeg Sil Buikema geel, bij Go-Ahead waren er geen kaarten.

Om drie uur trapte DTS af en aanvankelijk werd er door beide ploegen wat voorzichtig gevoetbald. Uit een eerste voorzet van Adi Draganovic redde doelman Nicky Groeneveld. Na een goede Edese aanval greep Bram van Enk bijtijds in. Na elf minuten ontsnapte de thuisclub aan een achterstand. Eerst leed men balverlies en uit de voorzet van Wail Doufikar was het Wilbert Wessels die van afstand de bal hard tegen de lat schoot. Even later redde Wail Doufikar aan de andere kant na een gevaarlijke aanval. Ook Laurens van Keulen ruimde de bal keurig op. Dan de reeds genoemde rode kaart en gezegd moet worden dat DTS dikwijls beter combineerde. Wellicht door de warmte gebeurde er een wat langere periode niet zo heel veel. Pas na 36 minuten weer een vervelend moment voor de gasten, toen na een goede actie van Wail Doufikar de bal door hem tegen de lat geschoten werd. Vier minuten later dan toch de 0-1. Een sterk moment van Niek van Enk bracht de bal voor het doel en Jurrian Zandbergen zorgde voor de afronding. Even later kreeg Jurrian een grote kans na een voorzet van Wilbert Wessels, maar Jurrian gleed uit en verloor de controle over de bal. Net voor de rust kwam Arjan Wiegers erin voor Nick Hendriks. Bij het verlaten van het veld na het rustsignaal ging de trainer van DTS in discussie met de arbiter en wegens commentaar op de leiding werd hij weggestuurd.

Een eerste Kamper aanval in de tweede helft toen Adi Draganovic afspeelde naar Niek van Enk, maar de goalie net iets eerder bij de bal was. Aan de andere kant een grote kans voor Jesse Buikema, maar de bal werd naast het doel geschoten. Go-Ahead zag geen kans met een speler meer de wedstrijd in het slot te gooien en dus bleef bij de supporters de angst dat er mogelijk door DTS gescoord zou worden. Veelal lag het tempo te laag en een supporter vond het soms zomeravondvoetbal. Weer een prima mogelijkheid voor Jesse Buikema, maar ook nu geen treffer. Na 66 minuten maakte Bram van Enk plaats voor Nick van der Kooi. Door de warmte volgde er weer een mindere periode. Na 77 minuten kwam Nick Bakker erin voor Wail Doufikar. Een mooie actie van Arjan Wiegers en bij zijn schot een prima redding van de doelman. Tegen het einde nog twee mogelijkheden voor de thuisclub en het laatste fluitsignaal kwam als een opluchting. Op dat moment stond SDV Barneveld met 1-0 voor en leek nacompetitie zo goed als verkeken. Enige tijd later had Bennekom, ver in blessuretijd, toch nog gelijk gemaakt en doet Go-Ahead nog volop mee. Komende zaterdag speelt Go-Ahead thuis tegen Hierden en winst is dus noodzakelijk. Spanning alom. Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur!

Foto’s Jan Noordman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*