Go Ahead Kampen lijdt gevoelige nederlaag

337

Tussen begin- en eindsignaal leed Go-Ahead in de strijd om plaats 12 een gevoelige en verdiende 4-1 nederlaag in Dronten tegen het vrijuit spelende asv Dronten. Vooraf kwamen er nog vijf ploegen in aanmerking voor die p/d plek, maar na het bekend worden van de uitslagen strijden nu alleen nog DZC’68 en Go-Ahead om die nacompetitieplaats. Het waren Hierden, KHC en Nunspeet die zich veilig speelden en dus kon het voor de rood-gelen niet beroerder.

Voor de rust leek het allemaal nog zo rooskleurig, want na 45 minuten stond Go-Ahead met 0-1 voor. Al was toen de thuisclub al de betere ploeg. Het eerste kwartier in de tweede helft verzuimde de Kamper ploeg verder afstand te nemen en toen na 62 minuten de gelijkmaker ontstond brak er kennelijk iets bij Go-Ahead en een soepel spelende polderploeg voerde de score op naar een toch niet verwachte 4-1. De geblesseerde voorhoede van vorige zaterdag stond weer in de basis, maar in de voorbereiding ging het toch niet goed met Jurrian Zandbergen en hij kon niet spelen. Zijn plaats werd ingenomen door Tom Bruintjes. Met Wilbert Wessels en Arjan Wiegers ging het gelukkig goed en konden de hele wedstrijd uitspelen. Roy Visscher ontbrak vanwege een schorsing. Scheidsrechter was de heer R. Groenewegen uit Groningen, die een meer dan goede wedstrijd floot en drie gele kaarten en Ă©Ă©n rode kaart trok. Voor Go-Ahead geel voor Leroy Knol en Nick van der Kooi en direct rood voor Nick Bakker. Bij de thuisclub kreeg aanvoerder Rik Breemhaar geel.

Binnen drie minuten kon bij prima voetbalweer de Kamper aanhang al juichen. Eerst miste Tom Bruintjes de bal na een voorzet van Arjan Wiegers, maar direct hierop was het wel raak toen uit een voorzet van Nick Bakker de bal keurig ingekopt werd door Tom Bruintjes: 0-1. Een mooie opsteker, maar de rood-gelen konden dit helaas geen vervolg geven. Spoedig was te merken dat de thuisclub niets weggaf. Vrijuit spelend trok men de wedstrijd meer naar zich toe en er volgden diverse soepele aanvallen. Het scoren was minder, maar vooral op het middenveld won de polderploeg de slag. Bij Go-Ahead heerste toch kennelijk de angst en er was voortdurend balverlies. Een goede mogelijkheid voor Martijn Timmer, maar Tim Noordman greep goed in. Ook reageerde hij prima op een schot van Kevin van der Vlag. Pas na twintig minuten een mooie Kamper aanval, maar het leverde slechts een hoekschop op. Even later een voorzet van Arjan Wiegers en via Wilbert Wessels en de prima keepende Eser Elmali weer een corner. Voor de rust nog diverse kansen voor asv Dronten en het leek gelijk te worden bij een grote kans voor Jeroen van der Meer na een harde voorzet. Met de 0-1 ruststand mocht Go-Ahead niet klagen.

Het beste deel van de Kamper ploeg kwam in het eerste kwartier na de hervatting. Uit een voorzet van Nico Veldman strandde Arjan Wiegers op de Dronter defensie. Daarna volgden er kansen voor Nico Veldman, Arjan Wiegers en Tom Bruintjes, maar de mogelijk verlossende 0-2 kwam er niet. Op dat moment, na 62 minuten, de onverwachte 1-1. Uit een vrije trap via het muurtje scoorde Kevin van der Vlag met behulp van Tim Noordman die de bal liet glippen en via de paal kwam de bal achter de doellijn. Twee minuten later maakte Tom Bruintjes plaats voor Livai Vos. Na 70 minuten kwam de thuisclub op voorsprong, toen Martijn Timmer door Laurens van Keulen werd neergelegd en er een strafschop volgde. Hoewel in de goede hoek kon Tim Noordman het schot van Vincent ter Burg niet keren: 2-1. Hierna schoot uit een vrije trap Chris van Maanen de bal maar net naast het doel. Go-Ahead zag geen kans het spel weer te maken en na 83 minuten werd het duel beslist, toen Nick Bakker hands maakte bij een hard schot van Chris van Maanen. De arbiter toonde hem de rode kaart en dus verder met tien spelers. Vanaf de stip trof nu Kevin van der Vlag het net en weer zat de Kamper doelman er dichtbij. Drie minuten later ook nog de 4-1 na een goed schot van Vincent ter Burg. Bij Go-Ahead had eerder ook een tweede wissel plaats gevonden: Nick van der Kooi was vervangen door Niek van Enk. Na het laatste fluitsignaal grote teleurstelling en nu dreigt mogelijk de nacompetitie. Bij deze een felicitatie voor stadgenoot KHC met weer een jaar 1e klasse!!! Volgt Go-Ahead???