Go-Ahead Kampen mist promotie naar de hoofdklasse

Tussen begin- en eindsignaal…

miste Go-Ahead in Spakenburg op het veld van de gelijknamige club Spakenburg maar net de promotie naar de hoofdklasse. Voor ruim duizend toeschouwers werd er tegen hoofdklasser Spijkenisse eerst met 1-1 gelijk gespeeld, waarna verlenging volgde. Daarin werd er niet gescoord en moesten volgens het ABBA-systeem strafschoppen de beslissing brengen. Hierin schoot de dappere Kamper ploeg duidelijk tekort en met 4-1 ging het echte feest voor de rood-gelen niet door. Maar wat was er overal op het veld bewondering voor de Kamper ploeg. Met maar liefst acht bussen waren de supporters naar Spakenburg afgereisd om de club met applaus en gezang aan te moedigen. Er was een geweldige sfeer!!!

De druk lag bij Spijkenisse, vooral omdat men vorig seizoen uit de 3e divisie was gedegradeerd en nu dus weer degradatie mogelijk naar de 1e klasse. Wel hadden de groen-witten in de competitie maar liefst 37 punten behaald en de andere ploeg Nootdorp had er slechts 23. In tegenstelling tot Deto en csv Apeldoorn met 27 en 26 punten in de hoofdklasse B. Het nieuwe seizoen zal er dus weer in de 1e klasse gespeeld worden en vele supporters vonden het meer dan eervolle verlies uiteraard jammer, maar nu blijven de diverse stadsderbies ook voortbestaan en dat stemde velen tot tevredenheid.
Vooraf een nogal sombere stemming vanwege blessures, vorige zaterdag, voor doelman Tim Noordman en aanvoerder Jurrian Zandbergen. Mogelijk zouden ze ontbreken, maar voor het begin om 14.30 uur gaf trainer Marco Roelofsen te kennen dat beide spelers in de basis stonden. Laatstgenoemde hield het een half uur vol en kreeg toch weer last van zijn kuit. Hij werd gewisseld voor Arjan Wiegers en Dennis van der Wal kreeg de aanvoerdersband. In dit sportieve duel één gele kaart voor Wail Doufikar en bij Spijkenisse geen kaarten. Scheidsrechter was de prima leidende heer M. Oosting uit Niekerk (provincie Groningen).

Bij heel goed voetbalweer, wel soms een dreigende lucht, trapte Spijkenisse af. Al in de eerste minuut legde Wilbert Wessels de bal terug op Jurrian Zandbergen en bij diens schot ging de bal maar net over de lat. Het eerste kwartier was voor de Kamper ploeg en Spijkenisse werd er door verrast. Er volgde een prachtige aanval en Adi Draganovic kwam bijna tot een treffer, maar via doelman Michel Termijn en de paal ging de bal niet in het doel. Wel een blessure voor Adi, maar hij kon verder. Een eerste actie aan de andere kant en de bal die van rechts kwam ging over het doel. Geleidelijk aan ging Spijkenisse het wedstrijdbeeld bepalen en met dikwijls heel goed voetbal kreeg de rood-gele aanhang het benauwd. Toch was men weinig effectief, alleen één gevaarlijke aanval en het was verdediger Anthony Bentem die bij een grote kans de bal in het zijnet schoot. Na een klein half uur volgde een mooie voorzet van Nick Hendriks, maar de bal werd prima verdedigd door Glenn Rijsdijk. Bij een schot van Sander Barragan ging de bak over het Kamper doel. Arjan Wiegers liep zich warm en kwam er dus even later in. Een gevaarlijke aanval van Spijkenisse, maar Laurens van Keulen greep uitstekend in. Spijkenisse was nu de betere ploeg en nadat eerst bij een afstandsschot van aanvoerder Felino Jardim hij de bal over schoot, direct hierna een fout in de Kamper defensie en Marvin van der Pluijm schoot de bal rakelings naast. Nick Hendriks bereikte Arjan Wiegers, maar raakte bij een goede ingreep van de prima verdediger Yassire Hamdani de bal kwijt. In blessuretijd een snelle ren van Arjan Wiegers en er volgde spektakel voor het doel, maar geen treffer. Met de brilstand werd er gewisseld.

Enkele minuten na de pauze een harde voorzet en de bal werd met het hoofd gemist door Mark Schenk. Bij een mooi schot van Kees Tol ging de bal net over de lat. Na een prima redding van Dennis van der Wal volgden twee goede reddingen van Tim Noordman. Het moment kwam dan na 63 minuten. De bal kwam van links voor en nu liet de Kamper doelman de bal los en daar wist Kees Tol van te profiteren: 1-0. Uiteraard een domper, maar het was een verdiende goal. Kon Go-Ahead wat terug doen? Na een redding van Tim Noordman met de voet werd halverwege Nick Hendriks gewisseld voor Samir Merraki. Zijn inbreng bracht meer beweging in het elftal en de aanhang geloofde er weer in. Uit een voorzet van Arjan Wiegers kopte Dennis van der Wal de bal naast. Go-head bleef het proberen en uit een vrije trap van Samir Merraki stompte de doelman de bal weg. Na 80 minuten maakte Adi Draganovic plaats voor Sven Hellendoorn. Uit een prima voorzet van Arjan Wiegers kon de ingevallen Sven Hellendoorn niet profiteren. Het leek op een kleine nederlaag uit te draaien, maar na 89 minuten een corner van Arjan Wiegers. Er volgde een kluts en het was Dennis van der Wal die de bal in het dak van het doel schoot: 1-1. Dolle vreugde en het had in blessuretijd nog mooier gekund in een gelijke situatie. Nu een hoekschop van Samir Merraki en weer Dennis van der Wal, maar nu ging deze mogelijkheid maar net aan helaas verloren. Opluchting bij Spijkenisse en er volgde verlenging.
Na 98 minuten toch weer een blessure met de schouder van Tim Noordman. Hij werd (een vierde wissel is toegestaan) vervangen door Joar Terpstra, die prima inviel. Wilbert Wessels kreeg een goede mogelijkheid, maar kreeg de bal niet onder controle. In het tweede kwartier werd het echt spannend of er nog gescoord zou worden. Bij een goed schot van Arjan Wiegers ging de bal net over de lat. Bij een volgende poging van hem tipte de keeper de bal over de lat. Spijkenisse bracht het nog tot twee schoten rakelings naast en over de kruising. Het kwam er niet meer van en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen.
De eerste van Samir Merraki pakte de doelman knap uit de hoek. Spijkenisse daarna wel twee keer raak en vervolgens schoot Dennis van der Wal de bal over het doel. Hierna schoot Wilbert Wessels wel raak Dan Spijkenisse weer twee keer trefzeker en bij deze 4-1 is de hoofdklasse door Go-Ahead niet gehaald. Hierna komen de spelers massaal naar het strafschoppendoel om de grote rood-gele aanhang te bedanken voor de nodige steun. Een toch wel indrukwekkend moment en al met al niets dan lof voor deze nacompetitie, maar bijna telt niet!!! Grote dank voor Marco Roelofsen c.s. voor wat er deze competitie is gepresteerd.

Foto’s: Jan Noordman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*