Go Ahead Kampen ‘oefent’ prima tegen FC Wolvega

go-aheadO-AHEAD KAMPEN 5-0 FC WOLVEGA !!

Door Robert Hamer

 

6e min 1-0 Luuc Knul (assist Nick Bakker)
16e min 2-0 Jurrian Zandbergen (assist Madih Doufikar)
37e min 3-0 Madih Doufikar (assist Jeffrey van Ommen)
43e min 4-0 Jurrian Zandbergen (assist Madih Doufikar)
59e min 5-0 Nick Hendriks (assist Gerhald Visscher)

Edwin van Nijen startte met de volgende 11 spelers:

Tim Noordman
Jeffrey van Ommen / André Timmerman / Laurens van Keulen / Sjaak Buitink
Niek van Enk / Luuc Knul / Murat Acikgoz
Nick Bakker / Jurrian Zandbergen / Madih Doufikar

De rood-gelen begonnen sterk aan dit oefenduel. Al in de 6e minuut was het raak. Na een goede aanval bereikte Nick Bakker de vrijstaande Luuc Knul en die krulde op zijn beurt de bal prima over de doelman heen, 1-0. Twee minuten later een mooie één-twee via Jurrian Zandbergen en Madih Doufikar. Madih wist Bakker te bereiken, maar die wist zich geen raad met deze grote kans en trapte de bal tegen zijn eigen standbeen aan.

Go-Ahead was heer en meester en na 16 minuten werd de marge vergroot naar twee treffers. Wederom een knappe en snel uitgevoerde aanval via Bakker, Madih en Jurrian, waarna de ervaren spits de bal prima in de linker onder hoek wist te schieten, 2-0. In de 19e minuut het eerst wapenfeit van de gasten uit Wolvega. De rechtsbuiten schoot de bal een halve meter over het doel van Tim Noordman. FC Wolvega probeerde het wel, maar kwam simpelweg kwaliteit te kort om het de rood-gelen lastig te maken. Na een corner van Bakker was Jeffrey van Ommen dicht bij een treffer, maar de doelman stond goed opgesteld. 4 minuten later in de 37e minuut was het wel raak. Een schot van Jeffrey leek naast te gaan, maar Madih Doufikar was zeer attent en schoot de bal vanuit een bijna onmogelijke positie in de linker bovenhoek, 3-0.

Na 43 minuten werd het zelfs 4-0. Een uitstekende actie van Madih vanaf de rechterkant. Hij versnelde langs zijn tegenstander en had vervolgens een voorzet op maat in huis op Jurrian. Die knikte prima binnen, 4-0. Vlak voor rust nog één grote kans. Luuc Knul schoot vanaf circa 10 meter, maar de doelman redde stijlvol. Al met al een uitstekende 1e helft en de 2e klasser uit Wolvega werd volledig weggespeeld. Rust 4-0 !!

In de rust 10 wissels: Reinier Romkes, Rienk van de Wetering, Yannick Groen, Jeroen van den Bosch, Ruben van der Veer, Nick van der Kooi, Nick Hendriks, Gerhald Visscher, Jorin Riezebos en Arjan Wiegers kwamen in het veld. De 2e helft was een stuk minder spectaculair vergeleken met de 1e helft. Dit kwam natuurlijk mede door de tien wissels, waardoor automatismen ontbraken. Toch werd er bij vlagen aardig positiespeler gespeeld. In de 59e werd de score uitgebreid naar 5-0. Een mooie lange pass van Jeroen van den Bosch op Gerhald Visscher, die ging prima door en legde de bal vervolgens knap neer voor Nick Hendriks. Nick wist vervolgens simpel binnen te tikken, 5-0.

Na 65 minuten een goede actie van Arjan Wiegers. Arjan gaf een voorzet op maat op Madih en zijn volley ging rakelings langs de voor Go-Ahead verkeerde kant van de paal. 1 minuut later werd Murat Acikgoz gevaarlijk. Zijn inzet verdween via de lat over. In de laatste 25 minuten waren er verder geen noemenswaardige momenten meer te noteren en zo eindigde dit oefenduel in een zeer gemakkelijke 5-0 overwinning voor de rood-gelen !!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*