Tussen begin- en eindsignaal…

lukte het Go-Ahead in en tegen Bennekom niet de tegenstander één of meer punten afhandig te maken. Na een 1-0 ruststand liep de thuisclub in de tweede helft uit naar 3-0. Eindelijk slaagde de Kamper ploeg erin weer eens te scoren. Die treffer viel na 71 minuten en dus was er nog tijd om dichterbij te komen. Kansen kwamen er, maar het ontbrak aan de afwerking. Wat dat betreft was Bennekom meer effectief. De rood-witten konden de hoge positie op de ranglijst niet waarmaken en wanneer Go-Ahead zorgvuldiger met het plaatsen van de bal was geweest had er zeker een gelijkspel in gezeten. De harde wind had wel invloed, maar dat gold voor beide partijen.

Bij de rood-gelen waren Nick Bakker en Bram van Enk geblesseerd, Joop Meysen en Adi Draganovic (met masker) waren de vervangers. In deze wedstrijd hoefde scheidsrechter de heer J. Besselsen uit Barneveld geen kaarten uit te delen. Als enige club in deze klasse is Bennekom nog steeds ongeslagen.

Na de aftrap van Bennekom trok men meteen ten aanval en al na vier minuten verscheen de 1-0 op het scorebord. Vanaf rechts werd de bal breed gespeeld en het was Jeffrey Rutgers die in de hoek raak schoot. Een tegenvaller voor de gasten, maar al twee minuten later een goede mogelijkheid voor de gelijkmaker. Jurrian Zandbergen ontving de bal van Niek van Enk en na een wat rommelige situatie kon Wilbert Wessels, op de grond liggend, doelman Christian de Haan net niet verschalken. Bij een goed schot van Bennekom volgde een mooie redding van Tim Noordman. De thuisclub slaagde er niet in de wedstrijd al voortijdig te beslissen, al was het voetbal dikwijls beter dan van Go-Ahead. Grote kansen kreeg men echter niet. Veelal volgde er voetbal op het middenveld. Na een corner voor Bennekom werd de bal weggewerkt en even later een goede ingreep van Dennis van der Wal na een gevaarlijke inzet. Een mooie voorzet van Timothy Fechter, maar er werd niet van geprofiteerd. Bij een vrije trap van Wilbert Wessels ging de bal maar net, hard, over het doel. Even voor de rust een goede voorzet van Arjan Wiegers en de kopbal van Niek van Enk ging naast het doel.

Met dezelfde elf begon Go-Ahead aan de tweede helft. Er moest wat gebeuren en de Kampenaren kozen meteen voor de aanval. Kansen voor Dennis van der Wal en Jurrian Zandbergen. Aan de andere kant was het de doelpuntenmaker die de bal net voorlangs het Kamper doel schoot. Uit een voorzet van dezelfde speler redde Tim Noordman bekwaam. Niek van Enk kwam alleen voor de keeper en deze grote kans werd niet benut, hij schoot de bal in maar de goalie redde met de voet. Na 52 en 58 minuten werd het duel beslist. Eerst volgde een counter en na een verdedigingsfout was het Quincy Veenhof die de bal in de verre hoek schoot: 2-0. Dezelfde speler tekende ook voor de 3-0, toen de bal van links voorkwam en hij de bal kapte en vervolgens scoorde. Direct hierop een stiftbal van Wilbert Wessels, maar de doelman reageerde attent. Na 63 minuten greep trainer Marco Roelofsen in door zijn drie wissels gelijk in te zetten. Nick Hendriks, Julian Hellendoorn en Wail Doufikar kwamen erin voor Laurens van Keulen, Nick van der Kooi en Niek van Enk. Schoten van Wail Doufikar en Adi Draganovic gingen net over en naast. Go-Ahead was in deze fase zeker niet minder dan de tegenstander.

Na 71 minuten dan de 3-1, wanneer na een mooie aanval Jurrian Zandbergen de bal bij Wilbert Wessels bezorgde en deze snel was en met een schuiver liet hij de doelman kansloos. Zat er nog meer in? Na een goede ingreep van Nick Hendriks liet Bennekom weinig meer zien en een tweede treffer zat erin. O.a. twee behoorlijke kansen voor Julian Hellendoorn en Go-Ahead gaf in deze fase de toon aan, Bij een omhaal van Dennis van der Wal ging de bal net naast. Aan de andere kant schoot Jelmer Goedhart de bal rakelings naast. Het lukte Go-Ahead niet meer en aldus deze nieuwe nederlaag. Komende zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen koploper NSC. Een sensatie???
Voor de beker speelde Go-Ahead dinsdagavond in Raalte tegen zondag eersteklasser Rohda. Voor de rust een goed spelend Go-Ahead, maar het duel werd verloren met 2-0, aldus uitgebekerd.