Er is een gezegde soms moet je een stapje terug doen om twee stappen vooruit te maken. Dat was de reden waarom er vorige week geen wedstrijdverslag was. Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen het in de onderste regionen verkerende DZC’68 uit Doetinchem.

De achterhoekers hadden vorige week de punten uit Kampen meegenomen bij stadgenoot GoAhead. En dat ook nog eens met een klinkende overwinning. KHC dat vorig seizoen ook met een miniem verschil 0-1 de punten meenam uit Doetinchem stond dus voor een loodzware opgave, zeker na de zwakke vertoning van vorige week. KHC ging fel van start en bouwde direct een veldoverwicht op. Al in de 8e minuut een enorme kans, waarbij het aluminium en een hand redding bracht op de doellijn van DZC’68. De handsbal was velen ontgaan door de snelheid, maar het haviksoog van uw verslaggever niet. Na afloop werd dit bevestigd.

Even later in de wedstrijd stond het aluminium in Doetinchem weer in de weg, bij een enorme pegel van Burak Alp net buiten de 16 meter belande de bal tegen de paal. KHC domineerde maar tegen de verhouding kwam DZC’68 in de 9e minuut op een 1-0 voorsprong na een fout in de KHC defensie. In het verdere vervolg beland de bal wederom tegen de paal na een inzet van Durk van der Leest ditmaal via het hoofd. Het ontbrakt KHC in die fase aan geluk, en keeper Roy van Dijk hield KHC in de wedstrijd met enkele goede reddingen. In de 29e minuut werd Leroy Knol vastgepakt en onderuit getrokken. Iets wat de prima leidende scheidsrechter Gils uit Winschoten niet was ontgaan. De bal ging op de stip en aanvoerder Nick Notrot voltrok het vonnis 1-1.

Na de thee een spannende pot voetbal met twee strijdende teams. DZC’68 kwam daarbij enkele malen voor het doel, maar met enkele prima reddingen hield doelman Roy van Dyk stand. KHC zette goed druk naar voren, en met de prima spelende Talha Ozen en Burak Alp op het middenveld kreeg het mogelijkheden om de wedstrijd te winnen. In de 57e minuut kwam KHC op voorsprong. Karim Gabara zette op rechts goed door en bracht de bal voor het doel. De bal bereikte Romano Luhukay die de harde voorzet eerst zelf voor zijn voeten kopte en vervolgens het laatste zetje gaf. In de vervolg fase nog volop kansen aan beide kanten. Maar door collectief hard werken werd de zege over de streep getrokken.

Resumerend: Een toch wel dik verdiende overwinning voor KHC. Door collectief hard te werken werd de domper van vorige week verwerkt. KHC was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. DZC’68 gaf echter prima weerstand en de zege was zeker niet gemakkelijk.
Man van de wedstrijd – Burak Alp

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. KHC speelt dan thuis tegen het sterke Bennekom dat stadgenoot GoAhead met 3-1 versloeg. Gaat KHC voor een verrassing zorgen volgende week op Sportpark De Venen, het kan maar zo. De wedstrijd begint om 14.30 en staat onder leiding van scheidsrechter J.A. de Vries uit Enschede.