woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeKunst & CultuurGouden Zaal Concert in het Stedelijk Museum Kampen

Gouden Zaal Concert in het Stedelijk Museum Kampen

-

Op 23 maart is er weer een Gouden Zaal concert in het Stedelijk Museum Kampen. De concerten worden georganiseerd door de Stichting ‘Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen’. Toegang bedraagt € 3,- voor vrienden en € 5,- voor niet vrienden. Reserveren is gewenst en kan via e.schaaf@kampen.nl

Gouden_Zaal_concerten_700x330

Op 23 maart spelen Congcong Bi (cello), Maarten Oomes (gitaar solo) en Suwita Siladjaja (piano)
Congcong Bi komt uit Guangzhou, China. Ze begon op haar 6e cello te spelen. Toen ze 13 jaar was werd ze toegelaten in XingHai Conservatorium en kreeg ze cello lessen van Li, Jiwu en Professor Shen, Yijun. Nu studeert ze aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle onder leiding van van Karlien Bartels en Jeroen Reuling.

Maarten Oomes is 16 jaar oud en heeft al 9 jaar gitaarles (8 jaar bij Jan Penninkhof). Hij woont in Hoogeveen en gaat daar naar het gymnasium en zit in de 4e klas. Naast klassiek gitaar speelt hij ook al 6 jaar elektrisch gitaar. Verder voetbalt hij ook al 9 jaar. Toen hij nog een kleuter was verloor hij 2 vingertopjes door een ongeluk in de crèche. Zijn moeder wilde hem eerst op pianoles doen, maar door zijn ‘speciale’ vingers was dit geen goede optie. Toen koos hij voor de gitaar. Dit bleek hem goed te liggen en hij ondervond (bijna) geen hinder van zijn twee vingers (hij wist immers niet beter). Toen hij 11 jaar oud was deed hij voor het eerst mee aan een groot concours: de National Guitar Awards (NGA). Na de voorrondes ging hij door naar de finale en won daar de 1e prijs in zijn categorie. In de jaren erna heeft hij meerdere keren aan gitaarconcoursen meegedaan en won hij vaak prijzen. Dit jaar doet hij mee aan het Prinses Christina Concours. De regionale voorrondes/finales zijn al geweest en hij is door naar de landelijke halve finale in Den Haag, die op 5 april zal plaatsvinden.
Suwita Siladjaja komt uit Jakarta, Indonesie. Hij studeert piano aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Sepp Grotenhuis.

Programma:
Maarten Oomes (gitaar solo)
Summerbreeze      Arnaldo López
Huiswaarts             Harry Sacksioni
Meta Sequoia         Harry Sacksioni
Angelina                  Tommy Emmanuel
I Wish                      Stevie Wonder, arr. Harry Sacksioni

Congcong Bi (cello) en Suwita Siladjaja (piano)
Kol Nidrei               Max Bruch

Maarten Oomes (gitaar solo)
Gran Vals                Francisco Tárrega
Capricho Árabe      Francisco Tárrega
Sunburst                 Andrew York
Roland Dyens        Tango en Skaï
Asturias                  Isaac Albéniz

Congcong Bi (cello) en Suwita Siladjaja (piano)
Elegie                      Gabriel Fauré

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen