Gretig spelend Go-Ahead Kampen betere partij tegen Scherpenzeel

“Tussen begin- en eindsignaal…”

won Go-Ahead bij fraai voetbalweer wederom in een uitwedstrijd afgetekend met 1-4 na een 0-2 ruststand. Tegenstander het gepromoveerde Scherpenzeel gaf aanvankelijk goed partij, maar na twintig minuten bepaalden de gasten meer en meer het wedstrijdbeeld en het overwicht werd nu ook beloond met twee prima doelpunten. Eerst na de rust een meer aanvallend Scherpenzeel, maar het tegenspel van de Kampenaren was dikwijls van een hoog gehalte, zodat de blauw-witten het duidelijk af moesten leggen tegen een gretig spelend Go-Ahead. Ook in de tweede helft een betere Kamper ploeg en het verbaasde eigenlijk niemand dat de stand naar 0-4 werd opgevoerd. Pas kort voor het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter de heer J. van Dijk uit Dronten ontstond er een tegentreffer. Na afloop was de vreugde bij Go-Ahead er niet minder om. Een dik verdiende overwinning met geregeld prima voetbal en enkele prachtige treffers. De rood-gele aanhang heeft genoten.

Dit was nog een inhaalwedstrijd van het afgelaste programma op 26 januari vanwege erg slecht weer. Deze ronde gold nog voor de tweede periode en die werd deze middag behaald door DTS’35 uit Ede. Bij deze een felicitatie voor de Edenaren.

In dit sportieve treffen twee gele kaarten bij de thuisclub. Ismail Ouaddouh en Danny Stomphorst werden genoteerd. Bij Go-Ahead geen kaarten. Eén wijziging bij de Kamper ploeg: Nick Bakker was wissel door de teruggekeerde Adi Draganovic na een blessure. Als verzorger trad ditmaal Dick Stam op. Na de aftrap van Scherpenzeel al in de tweede minuut een noodzakelijke ingreep van Adi Draganovic. Na zes minuten een goede aanval van de thuisclub en Nehkomi Veldt de bal maar net voorlangs het Kamper doel schoot. Er volgde een mooie Kamper aanval en Nick Hendriks schoot de bal ineens naast het doel. Jurrian Zandbergen bereikte Wilbert Wessels en die schoot de bal net over de lat. Heel goed weg kwam Go-Ahead, toen Ali Edan de onderkant van de lat raakte. Hierna nam Go-Ahead de regie over en met dikwijls heel goed voetbal en er bovenop te zitten maakte men het de tegenstander danig lastig. Het duurde nog ruim tien minuten, maar na een half uur werd de score open gebroken. Er kwam een aanval over links en met een prachtige voorzet bereikte Nick Hendriks Jurrian Zandbergen die fraai afrondde: 0-1. Zeven minuten later bijna de tweede treffer, toen na een vrije trap eerst Laurens van Keulen wilde schieten en daarna Dennis van der Wal de bal tegen doelman Coen Uyterwaal schoot. Deze kreeg de bal niet onder controle en daarna schoot Jurrian Zandbergen de bal naast. Pal hierop werd het toch 0-2. Op rechts bediende Adi Draganovic de vrijlopende Wilbert Wessels op maat en die gaf de doelman geen kans. Aan de andere kant na een vrije trap een aarzeling van Tim Noordman door wel of niet uit te komen, maar de thuisclub wist er niet van te profiteren. Vlak voor de rust nog een vrije trap voor Scherpenzeel en nu greep Dennis van der Wal uitstekend in.

Direct in de tweede helft meer druk van de blauw-witten, maar tot acties in het doelgebied kwam het nauwelijks. Na 52 minuten deden de gasten het beter, toen op links Nick Hendriks alle vrijheid kreeg en de bal prima voorgaf en Jurrian Zandbergen uitstekend voor de 0-3 zorgde. Nadat Laurens van Keulen goed stoorde in de defensie volgde er daarna toch een mooi schot en redde Tim Noordman prima. Helemaal beslist werd de wedstrijd na 65 minuten toen er na een voorzet van Nick Hendriks een kopbal van Jurrian Zandbergen volgde en Wilbert Wessels eveneens met het hoofd voor de 0-4 zorgde. Jurrian maakte direct hierop plaats voor Arjan Wiegers, waardoor Dennis van der Wal de aanvoerdersband kreeg. Enige tijd later werden Wail Doufikar en Nick Hendriks gewisseld voor Nick Bakker en Nick van der Kooi. Scherpenzeel probeerde er nog wat van te maken, maar een aantal schoten ging hoog over het Kamper doel en de bal kwam soms bijna in het naast gelegen zwembad terecht. Na 88 minuten dan toch nog een tegendoelpunt. Uit een corner van Nehkomi Veldt passeerde invaller Sven van der Harst de Kamper doelman:1-4. Het was een schrale troost voor Scherpenzeel en de drie punten gingen mee naar Kampen.

Komende zaterdag de derde achtereenvolgende uitwedstrijd. Dan gaat de reis naar het hooggeplaatste NSC uit Nijkerk. Wie weet???

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*