Kamperse vangt grote steur in Kamper stadsgracht

Door Simone van Heerde-Keulen

Sinds de gracht in het park schoongemaakt en uitgediept is worden er soms vreemde vissoorten gevangen. Ter hoogte van de Kennedylaan is daar, volgens Bottenberg de visboer, een paling zo dik als een arm naar boven gehaald, echter totaal ongeschikt voor consumptie.

Afgelopen zaterdag was het een bijna zomerse dag met weinig wind. Prachtig weer om er op uit te gaan, een eindje fietsen of een hengeltje in het water te gooien. Zo ook Angela van Putten uit Brunnepe die in de gracht van het stadspark haar zoontje hielp een drie meter hengeltje uit te zetten.
Het manneke besloot kort daarop te gaan spelen terwijl Angela de moed nog niet opgaf en zelf haar hengelkunst en geluk nog even bleef beproeven. Kort daarop bleek zij met haar haakje ergens vast te zitten waarvan zij het vermoeden had dat het een oude lap of een stuk roestig ijzer was. Dit gaf echter niet erg mee en kreeg zij hulp van een tweede hengelaar in de buurt die vermoedde dat ze wel eens beet kon hebben.

Samen lukte het hen uiteindelijk de vis aan wal te slepen en bleek het tot Angela’s verbazing een enorme steur te zijn. Een teken dat mensen niet alleen maar naar het water zitten te staren en er wel degelijk vis gevangen wordt. De medehengelaar hielp haar de haak te verwijderen. Waarschijnlijk, zo zei Angela, had de steur zich aan de bodem in de modder opgehouden en bleek de haak niet in zijn bek, maar in zijn rug terecht gekomen te zijn. Hoe dan ook, ze heeft hem wel gevangen en stond nog te trillen van spanning en opwinding.

Na het fotomomentje hebben zij samen onder toeziend oog van enkele passanten de steur, die ook even bij moest komen, weer te water gelaten.
Zo zie je maar, de aanhouder wint en je moet maar net geluk hebben een mooie Kamper Steur in levende lijve te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*