Groene Loper Kampen deelt mooie plantpakketten uit

265

Maak jouw buurt groen en insectvriendelijk tijdens Burendag! Vraag jouw waardplantpakket nu aan en draag bij aan een betere biodiversiteit in Kampen. Tijdens de actie “Planten van Waarde” van Groene Loper staan dit jaar planten centraal die essentieel zijn voor de voortplanting van vlinders, wilde bijen en andere insecten. Met actie willen ze de biodiversiteit in de gemeente Kampen vergroten.

Naast waardplanten bieden ze ook biologische, gifvrije bloembollen met korting aan, perfect voor de voedselvoorziening van bijen en vlinders en voor het toevoegen van kleur aan de straten in het vroege voorjaar.

Extra subsidie van het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds biedt een extra subsidie aan voor Burendag van maximaal € 350,- om jouw buurt te vergroenen samen met jouw buren. Hiervan kan je bijvoorbeeld extra plantenpakketten of bloembollen aanschaffen voor een gereduceerd bedrag. De subsidie is beperkt beschikbaar, dus vraag deze snel aan! Groene Loper Kampen helpt je graag bij de subsidieaanvraag. Kom langs op maandag 10 juni van 17.00 tot 19.30 uur of woensdag 12 juni van 14.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek (Stadskazerne) aan de Oudestraat 216 in Kampen.

Planten van Waarde voor mens en dier

Met waardplanten vergroen je niet alleen je straat of buurt, maar draag je ook bij aan de bescherming van belangrijke insectensoorten. Door het creëren van groenlinten in stedelijke omgeving, bieden we wilde bijen en insecten voedsel en een veilige voortplantingsruimte, wat ook bijdraagt aan de bestuiving van ons voedsel.

100% gifvrij

Alle plantpakketten en bloembollen die je bestelt via de Groene Loper zijn gegarandeerd 100% gifvrij. Dit is heel belangrijk voor het behoud van insectenpopulaties en het voorkomen van schade aan ecosystemen.

Meer informatie

Doe mee met ‘Planten van Waarde’ en help van jouw buurt een groen paradijs te maken! Voor meer informatie over de actie en hoe je kunt deelnemen, bezoek onze website op www.groeneloperkampen.nl.