Groot onderhoud stadsbrug geen hinder voor fietsers

Na de aanleg van de Kamper Stadsbrug in 1998 is deze voor het eerst toe aan groot onderhoud. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind september 2018 afgerond. Een project van deze omvang heeft veel impact, vooral op automobilisten die nu over de Molenbrug Kampen moeten bereiken.

Voor fietsers is het project minder belastend, de brug blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers. Wel moeten fietsers en bromfietsers afstappen om het smalle gedeelte, waar het tweerichtingsverkeer is, lopend de brug over gaan. Waar sommigen zaterdagmiddag toch een beetje mopperden over het ’te smalle gedeelte’ vond een grote meerderheid het geen probleem om even de fiets of bromfiets ter hand te nemen en de Stadsbrug lopend over te steken.

Werkzaamheden
De brug wordt opnieuw geconserveerd (geverfd), de acht hijskabels worden vervangen en twee met bladgoud belegde wielen worden geslepen en gepolijst. Verder worden de slijtlagen op het hefgedeelte van de brug en de voetpaden opnieuw aangebracht en worden de betonnen middengeleiders hersteld. Ook worden de geluidsschermen gerepareerd en de leuningen geschilderd. Gelders Staalstraal- en schildersbedrijf B.V. en Mennens Dongen B.V. voeren dit project voor de gemeente Kampen uit.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*