Grootse aandacht voor coming-out day (11 oktober)

KAMPEN – Coming-out day heeft in Kampen grootse aandacht gekregen. Bij het stadhuis lag een regenboogloper, waarover bezoekers en personeel moesten lopen, om het stadhuis te betreden.

Peter Adema van “Unieke Verbinding” heette alle belangstellenden om 9.00 uur bij het stadhuis welkom. De politieke fracties waren daarbij bijna allemaal vertegenwoordigd. Alleen de SGP bedankte volgens de organisatie netjes voor de uitnodiging.

Vervolgens werd door wethouder Geert Meijering en Colin Kouffeld (vanuit de werkgroep Coming-out Kampen) de regenboogvlag gehesen. Meijering vertelde daarbij het verhaal over zijn twee tantes, die al een aantal decennia bij elkaar zijn en Kouffeld vertelde over zijn eigen coming-out. Stadspastor Gert Zomer van stichting Ont-moet riep de politiek op, om gemeentelijk beleid te gaan bewerkstelligen, niet alleen vanwege LHBT-emancipatie, maar om een inclusieve samenleving te bevorderen.
Van 11.00 uur tot 15.00 uur was er een doorlopende inloop in de stadskazerne, waar bezoekers in gesprek gingen met mensen van de werkgroep Coming-out Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*