Half jaar detentie voor Kamper voetbalsupporter

Een 18-jarige Kampenaar is veroordeeld voor zijn aandeel in een vechtpartij bij een zaalvoetbalwedstrijd in Zwolle en de mishandeling van een trainer op een voetbalveld, eveneens in Zwolle. Hem staat een jeugddetentie van 206 dagen te wachten, waarvan 90 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. Hij moet de slachtoffers schadevergoedingen betalen van ruim 2.100 euro. 

Op 6 december 2017 vond in de WRZV Hallen in Zwolle een zaalvoetbalwedstrijd plaats. Het was een pittige wedstrijd en in de duels ging het er over en weer stevig aan toe. Tijdens de wedstrijd deelde een supporter een kaakslag uit aan een speler van de tegenstander. Ook werd een ketting van één van de spelers kapot getrokken. Na de wedstrijd kwam het tot een vechtpartij, toen de supporters en spelers buiten de sporthal hun tegenstanders opwachtten.

Eén van de vier personen die aangifte had gedaan van mishandeling, werd op 14 februari 2018 op Sportpark de Marslanden door meerdere jongens aangevallen toen hij een training gaf aan de D-pupillen van SV Zwolle. De trainer rende weg, viel en werd door 2 jongens geslagen met stofzuigerstangen.

De rechtbank rekent het de jongen aan dat hij openlijk geweld heeft gepleegd bij een sporthal en op een trainingsveld. Met name de mishandeling van de voetbaltrainer voor de ogen van de jonge kinderen en hun aanwezige ouders had een enorme impact.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*