Hans Schoorlemmer neemt afscheid als pastor tijdens viering in Kamper Buitenkerk

Op zondag 29 januari 2017 neemt Hans Schoorlemmer afscheid als pastor van de Thomas a Kempis parochie waartoe ook de RK kerken van Kampen en IJsselmuiden behoren. De afscheidsviering is om 11.00 uur in de Buitenkerk, Buitennieuwstraat 101 in Kampen.

Hans Schoorlemmer zal in deze viering voorgaan met zijn collega’s van het volledige pastorale team. Na de viering is er gelegenheid om Hans en zijn familie persoonlijk te bedanken en succes te wensen. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere viering.
Verteller en verbinder

In de R.K. kerken van Kampen en IJsselmuiden is Hans een graag geziene voorganger. Vooral geliefd om zijn verhalende overwegingen waarin hij de verbinding maakt tussen het geloof en het dagelijks leven. Hans is een echte verteller die de mensen met verhalen van alle dag iets meegeeft om over na te denken. Bij hem kun je letterlijk op verhaal komen. Ook is hij enthousiast begeleider van veel gespreksgroepen, cursussen en activiteiten. Hans is daarnaast een belangrijke verbinder in de samenwerking tussen de Buitenkerk en de Burgwalkerk/Open Hof, als voorganger in de oecumenische vieringen en als mede-initiatiefnemer van de gesprekskring ‘ontmoeting der tradities’ en film in de kerk. Daarmee is Hans ook een bekend gezicht buiten katholiek Kampen.

Rectoraat St. Thomas van Aquino
Hans Schoorlemmer heeft per 1 februari een benoeming aanvaard bij het rectoraat van St. Thomas van Aquino. Dit rectoraat is een parochie die op inhoud is verbonden met de orde van de Dominicanen. De website laat weten dat de geloofsgemeenschap het Bijbelse gedachtegoed telkens vertaalt en overbrengt naar het hier en nu en die uitgedaagd wordt door de wereld om haar heen. In zijn nieuwe functie zal Hans Schoorlemmer regelmatig voorgaan in de ‘paterskerk’ in Zwolle. Het rectoraat heeft parochianen uit Zwolle en omstreken.

Opschaling
Hans Schoorlemmer kwam ruim 20 jaar geleden naar de toenmalige interparochiële vereniging HIJK. Hierin werkten de parochies van Hasselt, IJsselmuiden en Kampen samen. Hans woonde met zijn vrouw en kinderen in de pastorie van IJsselmuiden. Na de verbouw van de pastorie tot parochiecentrum verhuisde Hans naar Zwolle. Vanwege de terugloop in kerkbezoek en daarmee ook opbrengsten, fuseerde het HIJK direct na de eeuwwisseling met de parochies van Zwolle, Hattem en Wythem tot de parochie Thomas a Kempis. Recent is deze parochie weer gefuseerd met de Norbertusparochie (o.a. Dronten, Lelystad en Swifterbant) en de Christoffelparochie (o.a. Steenwijk en Oldemarkt). De opschaling betekende dat de leden van het pastoraal team 18 locaties moeten bedienen in de IJsseldelta, de kop van Overijssel en de Flevopolder.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*