Ingezonden sport

IJsselmuiden, 2 november – Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Twister Veracles HS1 op het programma. En aangezien Veracles een studententeam is wist men niet of het nog hetzelfde team was als vorig jaar. Dat mocht niks uit maken, want er moest gewonnen worden om nog in het spoor te blijven van de top van de 2de divisie A. Goed nieuws voor de heren uit IJsselmuiden was dat Joël Hofstede weer terug was na een voetblessure. Minder goed nieuws was dat Louren Nentjes (longontsteking) en Gerco Wijnne (hechtingen in zijn hand) niet van de partij waren.

In de 1e set begon Set Up voortvarend. Ze wisten een goede serve neer te leggen en het daar door de tegenstanders flink onder druk te zetten. Ook stond de blokkering als een huis en kwam Veracles er maar zelden doorheen. Deze set werd dan ook met 25-20 gewonnen.

De 2e set gaf hetzelfde beeld als de 1e set alleen het verschil was nu dat Veracles wat vaker een antwoord had op de opslag van de heren uit IJsselmuiden. Dus het werd iets spannender. Het spel werd, naarmate het eind van de set naderde, minder en daardoor wist Veracles deze set te winnen met 22-25.

Dus moest Set Up hard aan de bak om dan de 3e set wel te winnen. En dat deden ze ook. Na setpoints voor beide ploegen was het Set Up die aan het langste eind trok in deze set. 27-25 was de eindstand. Maar IJsselmuiden werd onzekerder in het aanvallen en oplossen van de bal.

Dat zag men ook in de 4e set. Set Up was geen schim van zichzelf en verloor zeer terecht deze set met 15-25. Het was nu 2-2 in sets dus moest Set Up nog 1 keer gas geven tot de 15 punten om de wedstrijd alsnog te winnen.

In de alles beslissende 5e set begon Set Up waar het gebleven was. Het liep gewoon niet lekker en bij het wisselen van het veld stonden ze dan ook 8-4 achter. Coach Peter vroeg een time out aan en riep de heren bij elkaar. Men moest nu echt met meer enthousiasme in het veld gaan staan en niet bang zijn om fouten te maken concludeerde Peter. Na de time-out kwam Set Up nog knap terug maar het mocht helaas niet genoeg zijn.
De set werd met 13-15 verloren. En zo werd dus de wedstrijd beslist in het voordeel van Veracles.

Volgende week staat de wedstrijd in Groningen tegen Donitas H2 op het programma.