Huis van Anna Diender officieel geopend in het Zuiderzeemuseum

651

Donderdag 11 april werd het ingerichte Schokker huis, Schokland: Het thuis van Anna Diender in het Zuiderzeemuseum geopend.

Tegelijkertijd werd het nieuwe boek van Eva Vriend gepresenteerd: “Het eiland van Anna, Schokland en de geschiedenis van een thuis”. Deze twee gebeurtenissen vielen samen omdat Anna Diender (1910-1988) zowel de hoofdrol speelt in het Schokker huis als in het boek.

Het huis is een reconstructie van het woonhuis van Anna Diender, een Schokker nazaat die zich ondanks haar geboorte in Kampen altijd verbonden voelde met Schokland. Het huis toont bijzondere objecten uit haar leven, zoals een kabinetkast en een kruisbeeld, met persoonlijke verhalen van familieleden.

Het boek van Eva Vriend brengt het verdwenen eiland Schokland tot leven door de ogen van een gewone vissersdochter. Het vertelt over traditie, migratie, identiteit en bovenal over de zoektocht naar een thuis.

De opening van het Schokker huis en de boekpresentatie werden bijgewoond door familieleden van Anna Diender, museumvertegenwoordigers en natuurlijk Eva Vriend zelf.

Ontdek het verleden en de cultuur van de Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum, waar het heden en verleden samenkomen voor een breed publiek. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor meer informatie.