Huiskamerfilmfestival blijkt nieuwe Kamper traditie

Op zaterdag 8 februari 2020 vindt voor de derde keer het Kamper Huiskamerfilmfestival plaats. Geselecteerde woningen in de historische binnenstad van Kampen zijn dan weer ingericht als huiskamerbioscoop. Bezoekers krijgen twee filmhuisfilms voorgeschoteld, elk in een andere bijzondere huiskamer.

De voorzitter van het Huiskamerfilmfestival, Irene Homan, ziet een nieuwe traditie ontstaan in Kampen. Voor het derde jaar op rij organiseert zij met een enthousiaste club mensen, filmvoorstellingen in particuliere woningen in de historische binnenstad van Kampen.

Irene Homan ziet de populariteit en bekendheid groeien: “Mensen schieten me geregeld aan om te vragen wanneer het filmfestival in 2020 is. Mensen genieten er echt van om in de laatste donkere maanden voor de lente zo’n gezellig en boeiend evenement te beleven. En voor onszelf is het weliswaar nog geen routine, maar het is wel een soepel draaiende organisatie geworden.”

De filmavond op zaterdag 8 februari kent ook dit jaar weer meer deelnemende woningen. Daar zullen bezoekers worden ontvangen met koffie of een glaasje wijn. Dan begint de voorstelling en na de eerste film gaat men door naar een tweede adres en nieuwe film. De avond wordt gezamenlijk afgesloten in de Cellebroederspoort.

Homan vertelt lachend dat voor veel bezoekers het gluren bij de buren wel net zo belangrijk is. “En terecht, want dat is het geweldige van dit filmfestival: niet alleen mooie films, maar ook de sfeer opsnuiven en genieten van die prachtige huizen in de binnenstad van Kampen.” Met de opbrengst van het Huiskamerfilmfestival organiseert het project ‘Goud voor Oud’ een dagje uit voor eenzame ouderen uit Kampen en IJsselmuiden. Zo konden afgelopen jaren meer dan honderd eenzame ouderen genieten van een bootreisje op de Veerman van Kampen.

Het Kamper Huiskamerfilmfestival is een initiatief van de Lions club Kampen. De kaartverkoop start deze week. Kaarten kan men bestellen door een Whatsappbericht te sturen naar: 06-12023501 of een email naar lionskampen@outlook.com Of kijk op Facebook.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*