‘Kowetters’ trotseren ijzige kou tijdens Nieuwjaarsduik

Stuk voor stuk Bikkels zijn het .. de kanjers van voetbal vereniging go ahead Kampen. Bij een straffe wind en temperaturen schommelend rond het vriespunt namen 50 bikkels een nieuwjaarsduik in het ijskoude water van het Veluwemeer bij De music club Kampen.

Met vier meidenteams naar een voetbaltoernooi in Denemarken: dat kost flink wat geld. Dus hebben de speelsters van Go Ahead Kampen het idee opgevat om acties te houden om geld in te zamelen. Het gevolg: een nieuwjaarsduik voor Kampen.

De verfrissende duik werd op Nieuwjaarsdag een feit op het strandje bij Music Club Kampen. “Veilig, met voldoende parkeerruimte en op fietsafstand van de stad”, legt Heleen van der Put uit. “Een duik in de IJssel is door de stromingen te gevaarlijk en het Veluwemeer was iets te ver weg.” “We hadden gehoopt op honderd deelnemers”, zegt Van der Put. Het werden er uiteindelijk 50 die allemaal 5 euro betaalden voor de duik. “Vijftig? Voor een eerste keer? Dat is niet verkeerd, maar ik hou liever de kleren aan” aldus een enthousiaste toeschouwer die hoopt dat het ook in Kampen een jaarlijkse traditie gaat worden.

Bekijk de video in de player hierboven


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*