Jonne Siebrand (Isala’96) verrast op NK junioren

Zaterdag 9 en zondag 10 februari werden de Nederlands Kampioenschappen Atletiek voor junioren gehouden in het Omnisport te Apeldoorn. Isala’96 had twee junioren aan te start staan. Jonne Siebrand en Julian ten Hove.

Zaterdag kwam Jonne aan de start van het hoogspringen en het kogelstoten. Na een klein ongelukje met hordenlopen eerder in het seizoen, was de voorbereiding op het hoogspringen minimaal. Toch sprong Jonne 1.56 meter hoog. Ze werd hiermee 9e van Nederland.

De voorbereiding op het kogelstoten was daarentegen goed. Doordat er veel aandacht aan kracht is besteed, was de verwachting “hoog”. Ondanks dat ze als 18e geplaatst was. In de voorronde stootte Jonne 12.28 meter en behaalde de finale (beste 8). In de finale haalde Jonne uit naar een afstand van 12.92 en werd 6e van Nederland. De afstand was tevens goed voor een nieuw Kamper record.

Zondags kwam Julian in actie op ook het kogelstoten. Op zijn eerste NK stootte hij de kogel naar een respectabele afstand van 11.55 meter. Hij werd hiermee 13e van NL.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*