Jubilarissen Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden gehuldigd

Op 7 januari heeft het Rode Kruis Kampen-IJsselmuiden een 4-tal jubilarissen in het zonnetje mogen zetten. De jubilarissen werden toegesproken en onderscheiden met een medaille door voorzitter Aart van der Maat. De jubilarissen zijn:

Gerda Feijnenbuik

Gerda Feijnenbuik
30 jaar

Gerda is al 30 jaar een betrokken en actief lid van het Rode Kruis Kampen. Uit een echt Rode Kruis gezin, want ook man en kinderen waren jarenlang lid. Gerda heeft bij het Rode Kruis veel gezien en meegemaakt. Ze was onder andere lid van het SIGMA-team*, waarmee ze op 13 mei 2000 een inzet deed om niet meer te vergeten: de vuurwerkramp in Enschede. Verder heeft ze ook deel uitgemaakt van de voormalige ziekenverzorging van het Rode Kruis. Gerda heeft ook deel uitgemaakt van de wedstrijdploeg. In 2005 won deze ploeg de landelijke wedstrijden. De wedstrijdploeg, waaronder Gerda en haar man Rob, mocht daarom meedoen aan de First Aid Competition Europe in Slowakije. Ook heeft Gerda jarenlang het ‘lief en leed’ verzorgt, met een bloemetje en kaartje voor zieke leden. Daarnaast was ze betrokken bij welfare activiteiten en heeft ze zich ingezet voor vele evenementen. Tot slot kan ook bij de jaarlijkse collecte op Gerda gerekend worden.

* Snel Inzetbare Groep ter Medische Assistentie, welke werd ingezet tijdens grote ongevallen en rampen. In 2016 vervangen door Rode Kruis Noodhulpteams (https://www.rodekruis.nl/hulp-in-nederland/noodhulpteams/).

Herwinald van Asselt

Herwinald van Asselt
10 jaar

Herwinald is lid sinds 20 oktober 2009. Hij is begonnen als eerste hulpverlener. Een vrijwilliger die zich het liefst op de achtergrond inzet. Vanaf 2010 verzorgt hij tevens de nieuwsbrief, waarmee alle vrijwilligers periodiek op de hoogte worden gehouden. Andere initiatieven kunnen ook op zijn betrokkenheid rekenen, zoals het opzetten van een afdelingspagina op de website en het starten van een project voor jeugd groepen. Ook wordt gebruik gemaakt van zijn technische kwaliteiten, om bijvoorbeeld laptop en programma’s werkend te krijgen. Naast hulpverlenen bij de plaatselijke evenementen in Kampen en omgeving, is Herwinald sinds 2012 ook betrokken als hulpverlener bij de Vierdaagse in Nijmegen.

Alma v.d. Bos

Alma van den Bos
10 jaar

Alma is lid sinds 2 januari 2010. Een rustig en bescheiden lid, die de lessen en inzetten het liefst op de achtergrond doet. Van onschatbare waarde, met het hart op de juiste plaats. Waar mogelijk zet ze zich in, zo ook tijdens verhuizing van de garage, maar wel met de vraag of 2 kleine kinderen mee mochten. Ook in praktische zaken zet ze zich in, zoals het aanbieden van de eigen kledingwinkel als oefenlocatie. Van de winkel en inzet van Alma wordt ook dankbaar gebruik gemaakt om de uitrusting van de vrijwilligers met thermokleding aan te vullen. Het vrijwilligerswerk van Alma werkte aanstekelijk op haar dochter, die ook vrijwilliger van het Rode Kruis werd.

Tineke van Marle

Tineke van Marle
10 jaar

Tineke is lid sinds 2 januari 2010. Begonnen bij het Rode Kruis met een EHBO-opleiding, om als eerste hulpverlener aan de slag te gaan. Maar ook om thuis en op het werk hulp te kunnen bieden aan wie dat nodig heeft. In 2011 heeft ze het geleerde onder andere in de praktijk kunnen brengen tijdens wedstrijden in Eindhoven op de Technische Universiteit. Als ervaren hardloopster voelt ze zich ook betrokken bij evenementen als Isala, om daar de hardlopers en hardloopsters te helpen en te ondersteunen waar nodig. Een belangrijk onderdeel waar Tineke zich ook voor inzet is de collecte, waar de afdeling mooie dingen mee kan doen.

Het Rode Kruis hoopt dat de jubilarissen zich de komende zullen blijven inzetten.

Nieuwe vrijwilligers welkom
De afdeling vult daarnaast het vrijwilligersbestand graag aan met nieuwe vrijwilligers. Met nieuwe vrijwilligers kan het Rode Kruis haar dienstverlening blijven aanbieden, zoals hulpverlening tijdens evenementen. Maar ook voor andere taken kunt u zich inzetten, zoals het collecteren tijdens de collecteweek in juni.
Voor meer informatie en contact: https://www.rodekruis.nl/kampen-ijsselmuiden/

EHBO-cursussen
Het Rode Kruis biedt diverse EHBO-cursussen aan. Deze cursussen worden ook gegeven aan niet-vrijwilligers. Door de meeste zorgverzekeraars worden de kosten (deels) vergoed. Vanuit afdeling Kampen-IJsselmuiden worden de volgende cursussen aangeboden: uitgebreide EHBO (inclusief reanimatie + AED), reanimatie met AED, EHAK (eerste hulp aan kinderen), wandelletsel en sportletsel.
Voor meer informatie en aanmelden: https://www.rodekruis.nl/kampen-ijsselmuiden/ehbo/

 

Foto’s: Marco Westendorp


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*