Kampen aan de slag met cultuuronderwijs op basisscholen

Op woensdag 6 maart hebben provincie Overijssel, 19 Overijsselse gemeenten, basisscholen en culturele instellingen in het provinciehuis in Zwolle het Bestuurlijk Kader Cultuur en Onderwijs Overijssel 2019-2026 getekend. De inzet van het bestuurlijk kader is om nog beter cultuuronderwijs in de provincie Overijssel te realiseren door de kunst- en cultuursector en de onderwijsinstellingen de komende jaren actief te verbinden als samenwerkende partners.

Er waren 19 Overijsselse gemeenten en bijna 40 schoolbesturen (ongeveer 200 basisscholen) bij de ondertekening aanwezig. Namens de gemeente Kampen heeft wethouder Irma van der Sloot (Cultuur) haar handtekening gezet.

Wethouder Irma van der Sloot: “Cultuur is een belangrijk onderdeel van ons bestaan en het cement van onze samenleving. Het geeft mensen de mogelijkheid zich te laten horen en te laten zien. Het onderwijs zorgt voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en door het aanbieden van cultuuronderwijs worden kinderen geholpen bij hun sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling.”

Met geïnteresseerde basisscholen en culturele instellingen gaat de gemeente Kampen dit voorjaar in gesprek om een lokale vertaling te maken van het bestuurlijk kader. In aansluiting op het gemeentelijk cultuurbeleid worden met betrokken partners de doelstellingen en activiteiten voor het cultuuronderwijs op lokaal niveau uitgewerkt.

Met het cultuuronderwijs streeft de gemeente Kampen ernaar om in de toekomst kunst en cultuur voor alle kinderen in Kampen toegankelijk te maken, hen hierbij kennis te laten maken met cultureel Kampen en hun de mogelijkheid te geven om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*