Minister Wopke Hoekstra (CDA) in gesprek met Kamper ondernemers

Op maandag 18 maart aanstaande zal minister van financiën, Wopke Hoekstra (CDA), een bezoek brengen aan Kampen. De minister bezoekt het bedrijf Uitgekookt van Johan van Marle, tevens uitgekozen tot Ondernemer van het jaar door de regio Zwolle. Bij Uitgekookt gaat de minister ook in gesprek met diverse ondernemers uit Kampen en IJsselmuiden.

Wopke Hoekstra (43) is sinds 2017 minister van Financiën, daarvoor was hij o.a. partner bij organisatieadviesbureau McKinsey en Eerste Kamerlid voor het CDA. Onlangs hield hij de Bilderberglezing voor topondernemers en captains of industry van Nederland waarin hij de maatschappelijke rol van ondernemers benadrukte. In maart 2018 werd op zijn initiatief de zogenaamde ‘Hanze-alliantie’ gesloten van 10 noordelijke Eurolanden; deze alliantie pleit voor aanscherping van de regels voor Eurolanden (zoals Italië) die een beroep willen of moeten doen op het euro-noodfonds.

Ondernemer Van Marle vindt het leuk dat de minister bij hem op bezoek komt. ‘Het is natuurlijk mooi dat wij vanuit onze nieuwbouw ook het gesprek van de minister met de verschillende Kamper ondernemers kunnen faciliteren.’

‘De regio Zwolle is een sterke economische regio waar onderlinge samenwerking en gemeenschapszin vanuit de ondernemers hier een sterke basis voor zijn. Het kenmerkt deze regio dat er niet alleen wordt gekeken naar het maken van winst, maar ook naar het welzijn van werknemers. Dat is wat deze regio zo sterk maakt’, aldus Wim Duitman, Kamper jongere op plaats 2 van de CDA kandidatenlijst voor Overijssel.

Naast Wim Duitman en diverse ondernemers schuiven ook CDA Overijssel lijsttrekker Eddy van Hijum, kandidaat Eerste Kamerlid Theo Rietkerk en CDA wethouder Geert Meijering aan tafel aan bij Van Marle en minister Hoekstra.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*