100 mensen krijgen de unieke kans om via een glijbaan van het topje van de Stadsbrug op hun buik naar Kampen te glijden. Op Tweede Paasdag ligt er een glibberende glijbaan op de 5,5 meter hoge brug, die uitkomt in de stad, waar op dat moment Sail Kampen bezig is. Meedoen is gratis, en je kunt gewoon in je kleren glijden, dus je hoeft geen badkleding aan.

Stadsmarketeer Roeland Tameling is enthousiast over het hilarische idee: “Ja, we weten dat het op Tweede Paasdag 1 april is. Maar het is inmiddels traditie in Kampen dat we een stunt bedenken op de eerste dag van april: een grap die geen grap is, maar en ludieke actie voor alle inwoners en bezoekers van Kampen. In plaats van iemand in de maling te nemen. Dat is toch veel leuker en hartelijker?”

Meedoen
Honderd mensen kunnen buikschuiven op maandagmiddag 1 april. Op de Stadsbrug ligt een opblaasglijbaan van 50 meter, en tussen 13 en 16 uur kun je zo van net buiten de stad terug naar Kampen glijden. Tameling verwacht veel animo en waarschuwt: “Let op, er is echt maar plek voor 100 mensen. Dus geef jezelf snel op via https://glij.eventbrite.com of stuur een mailtje naar IkglijmeenaarKampen@gmail.com, en kom ook echt, anders beroof je een ander van deze unieke ervaring!”

Terug naar Kampen
Dit jaar is citymarketing organisatie Kampen Partners gestart met de campagne ‘Terug naar Kampen’. “Omdat we graag mensen die hier al een tijdje niet zijn geweest laten zien hoe de gemeente Kampen anno nu groeit en bloeit,” volgens Tameling. In dat kader worden naast het glijspektakel ook reünies georganiseerd, kunstenaars en artiesten teruggehaald naar Kampen en is de website www.terugnaarkampen.nl gebouwd. “Maar het mooiste is natuurlijk dat Jaap Stam inmiddels echt terug naar Kampen is gekomen”, aldus Tameling. “Dat was natuurlijk een droomstart voor onze campagne!”