Kampenaren lanceren uniek melkvrij chocolademerk

Wereldwijd zijn er 60 tot 75 procent volwassenen met een lactose-intolerantie1. Deze voedselintolerantie vraagt om een aanpassing in het dagelijks voedingspatroon. Het is in sommige gevallen mogelijk om lactase pillen in te nemen, maar dat lost nog niet het probleem op van mensen met een koemelkallergie die het eiwit niet kunnen verwerken.

Veel producten bevatten koemelkeiwit, zo ook melkchocolade. Er bestaat nog geen pil om de eiwitten uit de koemelk af te breken. Hierdoor kan vier procent van de Nederlandse schoolgaande kinderen met een koemelkeiwitallergie niet optimaal meegenieten van melkchocolade2. Ook groeit het aantal veganisten jaarlijks. Zij kiezen er bewust voor om koemelk niet te consumeren. En laten we niet vergeten: steeds meer mensen beseffen dat een voedingspatroon zonder melk CO2vriendelijker en methaanvriendelijker is, en dus beter is voor het milieu. Een allergie, voedingspatroon of levensstijl moet je niet beperken. Zeker niet in 2019! Met poppysmic maken wij het daarom mogelijk om te genieten van heerlijke en eerlijke melkvrije chocola.

“Het is alleen lekker als het eerlijk is”

Eerlijk voor mensen en milieu
“Met onze poppysmic chocola investeren wij in een duurzame toekomst, doordat onze cacaobonen afkomstig zijn van cacaoboeren die zich hebben aangesloten bij Cocoa Horizons Foundation. Cocoa Horizons Foundation is een non-profit die zich bezighoudt met drie belangrijke pijlers: productiviteit, milieu en gemeenschap. De cacaoboeren krijgen uitgebreide trainingen om hun productie, snoeitechnieken, schaduwcontrole en oogstmomenten te optimaliseren. Ook krijgen zij informatie over welke maatregelen zij kunnen treffen als gevolg van klimaatveranderingen. Doordat de cacaoboeren duurzamer en effectiever produceren met deze kennis, hoeven hun kinderen niet te werken. Cocoa Horizons Foundation verbiedt ook kinderarbeid en laat de leveranciers The Child Labour Charter ondertekenen. Daarnaast richt de Foundation zich op het ‘empoweren’ van vrouwen door hen relevante kennis en vaardigheden aan te leren.”

Veganistisch
poppysmic chocola is het bewijs dat heerlijke chocola zonder melk geproduceerd kan worden. Wij vinden het belangrijk om bij te dragen aan een diervriendelijke wereld. En onder de noemer ‘eerlijk’ valt voor ons ook de omgang met dieren. poppysmic chocolade is daarom ook een vegan merk.

“Ik wil geen verandering zien, ik wil er deel van uitmaken. Als ik een alledaags merk zou oprichten, dan had het geen toegevoegde waarde gehad voor mens, dier en milieu.” aldus Kayleigh Lee-On.

Kwalitatief ambachtelijke chocolade
Eerlijke chocola start met transparantie. Daarom vertellen wij met trots dat poppysmic chocolade ambachtelijk wordt gemaakt door chocolaterie De Swaen in Kampen. Ieder poppysmic chocolaatje passeert de hand van deze gepassioneerde en getalenteerde chocolatier. Wij waarborgen de kwaliteit, veiligheid en smaak door detailgericht te werk te gaan in samenwerking met deze chocolatier.

“Als chocolatier is het altijd leuk om uitdagingen op het gebied van nieuwe chocolade aan te gaan. Wij zoeken regelmatig naar nieuwe vormen en heerlijke smaken om onze klanten de smaaksensatie te geven die zij verlangen. Samenwerken met poppysmic aan melkvrije chocolade betekent voor ons dat iedereen weer kan genieten van chocolade. Ook de kinderen met bijvoorbeeld een koemelkallergie. Dat is toch de wens van iedere chocolatier?” – Roel en Sylvia van chocolatier De Swaen in Kampen.

Toen wij erachter kwamen…
“Het is niet zomaar ontstaan, onze eigen “chocoladefabriek”. Wij kwamen erachter dat onze zoon een koemelkallergie heeft. Daardoor moest hij zijn favoriete momentjes van de dag, zijn chocolademomentjes, overslaan. En als je dan als ouders ook erachter komt dat er weinig goede alternatieven zijn, vooral voor kinderen dan zit er maar één ding op: zelf produceren. Dus je kunt wel zeggen dat we onze eigen doelgroep zijn, vooral omdat wij zelf ook een koemelkallergie hebben. Maar daarom zijn we ook zo gepassioneerd!”, aldus de oprichters Frans van Dijk en Kayleigh Lee-On.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*