Kamper website geertvanwou.nl dingt mee naar Geschiedenis Online Prijs

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en bekroont de meest vernieuwende, verrassende of mooiste Nederlandse historische website of app.

De prijs is in het leven geroepen om geschiedbeoefening online te bevorderen en te belonen. De jury kijkt niet alleen naar de kwaliteit van de uitvoering, maar ook naar verrassende en creatieve onderliggende ideeën. Zo maken zowel professionele organisaties als enthousiaste vrijwilligers kans op het winnen van de Geschiedenis Online Prijs. De Geschiedenis Online Prijs kent een juryprijs en een publieksprijs. Voor het winnen van de publieksprijs is de steun van Kampernaren aan de website belangrijk. Degene die de meeste stemmen weet te vergaren ontvangt een bedrag van € 1.250,-. De nummers 2 en 3 ontvangen een bedrag van respectievelijk € 750,- en € 500,-.Stemmen kan via deze speciale link of via de website’s www.geertvanwou.nl en www.geschiedenisonlineprijs.nl. Een uitgebrachte stem moet bevestigd worden! Een stem uitbrengen kan tot 7 februari.

Het leven en werk van de in Kampen wonende klokkengieter Geert van Wou, die leefde van ca. 1450 tot 1526, wordt op vernieuwende wijze beschreven op geertvanwou.nl. In de website is een ”klokkenkaart” opgenomen, waardoor voor het eerst het verspreidingsgebied van de klokken van Geert van Wou inzichtelijk werd. Dankzij deze ”klokkenkaart” werd zichtbaar dat Van Wou niet werkte in een strook land direct over de grens met Duitsland. Verder onderzoek bracht aan het licht dat hij dit deel van Duitsland overliet aan door hemzelf opgeleide leerlingen. Het leverde een lijst namen van mogelijke leerlingen op, die voorheen in Nederland onbekend waren.

Een volgende stap in de ontwikkeling van de ”klokkenkaart” zal zijn het toevoegen van de Hanzesteden uit de periode Van Wou. Mogelijk maakte hij voor het aannemen van opdrachten gebruik van het Hanzenetwerk. Ook is gestart met het bezoeken van de klokken op de ”klokkenkaart”. Als eerste werd het lot van de Van Wou klokken in Lübeck onderzocht. Het ontwerp voor de website www.geertvanwou.nl werd gemaakt door grafisch ontwerper Gert Lok, verdere technische ondersteuning wordt verleend door Kees Prins en idee en inhoud zijn van Carin Koopman.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*