Kansloze nederlaag Korfballers DOS – Video

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zaterdag in eigen huis een kansloze 13-20 nederlaag geleden tegen GKV/Enomics. Verdedigd zaten de Kampenaren redelijk in de wedstrijd, maar aanvallend was het niet voldoende.
DOS korfbal

GKV is een goede ploeg en het speelt aanvallend mooi korfbal met veel tempowisselingen. Ondanks het gebrek aan lengte bij GKV weet het verdedigend toch veel fysieke druk op de tegenstanders te leggen. Ook DOS had moeite met de verdediging van GKV. Te vaak was de bal na één schot al weg. Aan de andere kant van het veld deed DOS het verdedigend ook niet slecht tegen de snel en slim spelende ploeg uit Gorinchem. Bij vlagen werd er behoorlijk verdedigd door de Kamper ploeg, maar tussendoor zaten er teveel persoonlijke fouten, die direct door GKV werden afgestraft.

“Je krijgt twintig doelpunten tegen, waarvan een aantal onnodig waren”, gaf trainer-coach Jan Wiegers na afloop aan, “maar op dit niveau is twintig treffers tegen niet erg. Je moet zelf gewoon meer scoren en dat doen we op dit moment te weinig. We hebben veel schoten nodig voor een treffer en dan breken al die éénschotsaanvallen je op.”

Wiegers zag dat zijn ploeg vanaf het begin van de wedstrijd in de tang zat bij GKV. Na vijfentwintig minuten was het gat al vijf treffers en dat verschil stond ook bij rust op het scorebord: 8-13. DOS kwam direct na rust nog wel terug tot 9-13, maar GKV schakelde direct een tandje bij en liep uit naar 10-17. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De eindstand van 13-20 was een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. Wiegers: “Teveel mensen speelden niet op hun normale niveau en dat kan op dit niveau niet. Dat breekt je gelijk op. GKV heeft dat prima afgestraft.”

Voor DOS betekent het wel werk aan de winkel. Voor de komende weken geldt: bouwen aan schotzuiverheid, aan teamwork en aan zelfvertrouwen. Wiegers: “We weten wat ons te doen staat en dat pakken we dan ook direct maandag weer op.”
Doelpunten DOS: Linda van Keulen 5x, Esther Hamberg 3x, Matthijs Bastiaan en Wesley Doorn 2x, Daniël Lewerissa 1x


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*