KHC komt sneu weg tegen SVZW Wierden

KHC heeft zaterdagmiddag j.l verloren in Wierden van SVZW, maar had gezien het spelbeeld een punt verdient.

KHC begon uitstekend aan de wedstrijd en bouwde van af het begin een veld overwicht op, waar SVZW geen antwoord op had. In de 4e minuut brak Karim Gabara door op links en werd aan het shirt vastgehouden. Gabara had een vrij veld voor zich en had zo naar het doel kunnen lopen. De speler van SVZW kreeg hiervoor de gelekaart en kwam daarmee goed weg. De toegekende vrijeschop leverde niks op. Even later in de 9e minuut wel een dot van een kans voor KHC. Mitchell Hooisma gaf de bal goed voor op Karim Gabara die de bal er net niet inkreeg ook Leroy Knol was in de rebound niet doeltreffend. KHC speelde prima in die fase, en kreeg enkele goede mogelijkheden.

In de 31e minuut wederom een kans voor Ozhan Kardag die langzaam zijn draai begint te krijgen in het team van KHC. Na de rust begon SVZW met een offensief om KHC onder druk te houden en dat resulteerde ook in een aantal kansjes. Echter de druk werd groter en in de 63e minuut was het raak. Een vrijeschop aan de zijkant van het 16 meter gebied werd eerst nog gepareerd door doelman Justin Bruins maar in de rebound was het raak 1-0. KHC moest wat meer in de aanval om de gelijkmaker te forceren. Het team had met krachten gesmeten, en met de snelle spitsen van SVZW was dat een behoorlijk risico. In de 77e minuut een harde inzet van invaller Livia Vos die de sluitpost van SVZW maar moeilijk onder controle kreeg. In een aanvallende actie stond KHC teveel naar voren. Een aanvaller van SVZW brak door en werd door Joel Visser onbenullig en dom onderuit gehaald. Het resultaat een strafschop en gelekaart en weg wedstrijd. KHC had tot dan zicht op een gelijkspel, maar nu was het over en uit. Het kwam in blessuretijd nog terug tot 1-2 via een doelpunt van Karim Gabara op aangeven van Ozhan Kardag. En in de daarop volgende aanval werd het zelfs 2-2. Maar die treffer werd wegens buitenspel van Durk van der Leest geannuleerd. Invaller scheidsrechter Meine de Boer uit Harderwijk floot een prima wedstrijd.

Resumerend: KHC heeft het voetballend prima gedaan zaterdag. De nederlaag tegen de koploper was echter onnodig. Het had gedurende de 1e speelhelft het hef in handen, maar werd na de rust wat slordig. Een puntendeling had de verhouding beter weergegeven, en de koploper mag met 3 punten in de handen knijpen.
Man van de wedstrijd – Ozhan Kardag

Volgende week weer een uitwedstrijd voor KHC dat een zware competitie start heeft. Dan moet het aantreden tegen Bennekom dat 2e op de ranglijst staat. De wedstrijd op Sportpark de Eikelhof in Bennekom begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Baar uit Groningen. KHC gaat met de bus vertrek 12.30 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*