KHC komt tekort tegen goed spelend Nunspeet

De winterstop zat er weer op. KHC had enkele nuttige oefenpotjes gespeeld, en moest nu weer voor de competitie aantreden tegen v.v. Nunspeet. De Veluwenaren hadden de wedstrijd in Kampen verloren, en ook de wedstrijd van vorig jaar op Sportpark Wiltsangh waarbij het kampioenschap op het spel stond werd ruim gewonnen door KHC. Reden dus om alert te zijn, en dat gebeurde ook want Nunspeet begon uiterst scherp aan de wedstrijd, en KHC had daar geen antwoord op.

Al in de 1e minuut was het raak, echter de treffer kende geen genade in de ogen van arbiter Besselsen die deze afkeurde wegens hands. Enkele minuten later was het alsnog raak, de snelle nr 14 Darryl van den Anker was de verdediging van KHC te snel af 1-0. In de 12e minuut leek Nunspeet op 2-0 te komen een vrijeschop vanaf rechts werd niet goed beoordeeld door doelman Demi Loet loetoer die de bal los liet. In de vervolg actie wist een verdediger van KHC de bal nipt weg te werken. In de 17e minuut claimde KHC een strafschop wegens het onderuit trekken van Ibrahim Tuncer, De arbiter wuifde dit resoluut weg. In de 25e minuut werd het 2-0 de verdediging van KHC stond hierbij niet goed, de geblesseerde Karim Gabara kon de snelle van den Anker niet houden. De behendige spits kon alleen op doelman Loetoer af en scoorde behendig. Gabara moest hierna naar de kant, kon niet verder en werd vervangen door Hafid Lahzal. KHC behaalde verder zonder schade de rust, zonder zelf ook maar één kans kreeg. Na de rust een feller KHC dat probeerde de bakens te verzetten. Toch was de 1e kans weer voor Nunspeet maar stond het aluminium in de weg, en kwam KHC gelukkig weg. Enkele minuten later had Kevin Olaria KHC de aansluittreffer kunnen bezorgen. Hij werd prima aangespeeld door Jeffrey de Nooijer en ging alleen op de doelman af. De inzet was echter onnauwkeurig en zo ging deze bijna niet te missen kans in rook op. Even later nog een kansje van Brenn de Lange maar ook deze inzet bereikte het doel niet. In de rommelige slotfase gebeurde er nog van alles. Eerst belande de bal op de stip na een handsbal van Joshua van Marle en kwam Nunspeet op 3-0. In de 79e minuut mocht KHC aanleggen vanaf 11 meter na onderuit trekken van Nick Notrot. Lesley de Munnik schoot de toegekende strafschop onberispelijk in 3-1. Enkele minuten later kreeg KHC nogmaals een strafschop, dit keer na omverduwen van Hafid Lahzal. Lesley de Munnik schaarde zich wederom achter de bal, en schoot nu de bal in de zelfde hoek maar wat hoger hard achter de doelman. De treffer werd echter geannuleerd wegens te vroeg inlopen van de spelers. De strafschop moest dus over en de Munnik dacht ik schiet hem nu in de andere hoek, echter dat dacht de doelman van Nunspeet ook zodat de strafschop gestopt werd. Nunspeet scoorde in het vervolg nogmaals, waarna het eindsignaal klonk.


Resumerend: een niet al te beste wedstrijd van KHC zijde. De geschorste Burak Alp werd node gemist op het middenveld en het uitvallen van Karim Gabara bracht de blauw-witten behoorlijk in de problemen. Waarbij opgemerkt dat Nunspeet prima speelde en de bovenliggende partij was zaterdagmiddag met een uitstekende snelle spits Darryl van den Anker die contant voor gevaar zorgde. Volgende week speelt KHC thuis tegen het ongeslagen Berkum dat vorig jaar een flink pak slaag kreeg op sportpark De Venen. De Zwollenaren zullen dus gewaarschuwd zijn. Hopelijk kan KHC volledig aantreden, want dat bied kansen om de Zwollenaren de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer uit Apeldoorn.

Man van de wedstrijd
Lesley de Munnik

Foto’s: John Zoetebier


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*