Korfballers DOS in degradatienood

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen gaan een lastige eindfase van de zaalcompetitie tegemoet. In een van Kamper zijde zeer slechte wedstrijd werd kansloos verloren van het onderaan staande Fiks. In Oegstgeest leed DOS de grootste nederlaag van de afgelopen twintig jaar: 32-15.

Ieder sportteam weet dat het niet elke wedstrijd top kan presteren. Iedere competitie zit er wel een slechte wedstrijd tussen. Dat DOS uitgereikt tegen Fiks zo beroerd presteerde, is echter wel heel erg slecht getimed. Fiks stond tot zaterdag onderaan en DOS had bij winst alle kansen in eigen hand gehouden om ook volgend jaar in de Overgangsklasse te spelen. Door de nederlaag bij Fiks is DOS op slag veranderd in een degradatiekandidaat en dat had aan het begin van het seizoen niemand voorspeld.

De beginfase in Oegstgeest was voor DOS. De Kampenaren hadden thuis van Fiks gewonnen en begonnen de wedstrijd fel, in de wetenschap dat er gewonnen moest worden. Via 1-4 werd een 2-6 tussenstand bereikt en leek een goed spelend DOS de wedstrijd te kunnen dicteren. Maar Fiks liet zich niet van de wijs brengen. De debutant in de Overgangsklasse tankte de laatste weken flink wat zelfvertrouwen door punt na punt te pakken. De thuisploeg kwam bij 6-6 langszij en van het goede spel van DOS was weinig meer over.

De Kampenaren grossierden vanaf 4-6 in knullig balverlies. Een bal op de voet laten vallen of over iemand heen buiten de lijnen gooien, het gebeurde te vaak. Omdat het schotpercentage van DOS met elf procent ook ver onder de maat was, kon Fiks makkelijk weglopen. Van 8-7, tien minuten voor rust, werd het zomaar 15-7 bij rust. Toen direct na de rust Fiks twee keer op rij scoorde, was duidelijk dat de winst naar de thuisploeg ging. De Oegstgeesters hadden een schotpercentage wat zeker twee keer zo hoog was als dat van DOS en konden vroegtijdig hun overwinningsfeestje gaan vieren. Bij DOS viel eigenlijk alleen André Beens positief op met zijn tweeëndertig gewonnen reboundduels.

Wat DOS rest is uithuilen en heel gauw opnieuw beginnen. Trainer Jan Wiegers: “Dit kwam precies op het verkeerde moment. Nu moeten we onszelf gauw herpakken. We kunnen alleen maar naar onszelf kijken en als iedereen dat goed doet, dan kun je daar ook weer energie uit halen. We gaan een lastige slotfase van de competitie tegemoet en hebben een zwaar programma. Maar in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen. Dat moeten we dan maar bewijzen in onze wedstrijden.”

DOS staat nu samen met BEP-Purmerend en Fiks onderaan met zeven punten uit tien wedstrijden.

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 5x, Nynke Links, Patrick van de Rozenberg, Camiel van Keulen en Linda van Keulen 2x, Esther Hamberg en Iris van Bruggen 1x


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*