KHC onderuit tegen koploper NSC Nijkerk

193

Zaterdagmiddag moest KHC aantreden tegen NSC Nijkerk dat volop in strijd is om de titel met Bennekom. KHC begon goed aan de wedstrijd en had in de begin fase het beste van het spel.

In de 4e minuut het 1e wapenfeit, maar de inzet van Karim Gabara ging ruim naast. Ook een vrijeschop van Gabara in de 13e minuut werd naast geschoten. NSC Nijkerk werd in de 16e minuut in zadel geholpen. Op het middenveld werd de bal slecht ingeschoten, en een aanvaller van NSC had ruim baan. Vanaf de linkerflank werd de bal voor het doel gebracht en door een aanvaller raak gekopt 0-1. In de 18e minuut leek KHC langszij te komen, maar een harde inzet van Romano Luhukay werd nipt geblokt door een verdediger en dus ging het feest niet door. KHC kreeg vervolgens nagenoeg geen kansen, en NSC haalde zonder veel moeite de rust. Na de thee nog een gedreven KHC, wat teveel de ballen inleverde zaterdagmiddag. Karim Gabara kreeg direct al een prachtige kans, ging alleen op de doelman af maar had in de afwerking geen geluk. Het werd nog een hoekschop, maar daar kwam vervolgens ook geen succes uit.

KHC had ook geen geluk zaterdagmiddag. Brenn de Lange viel nog uit met een zware knieblessure, en ook de arbitrage zat niet mee. Burak Alp liep nog volkomen ten onrechte tegen een gelekaart aan. Werd voor de 16 meter vast gepakt aan het shirt, maar ging volgens de arbiter te makkelijk naar de grond. Er werd nog wat gewisseld, maar ook de invallers konden het verschil niet maken. NSC scoorde nogmaals uit het niets, en maakte er voor KHC een zure nederlaag van.

Resumerend: KHC heeft zaterdag verloren van NSC Nijkerk in een matig doch sportieve wedstrijd. De tegenstander was de betere ploeg zaterdag zonder tot grote daden te komen, maar de punten gingen mee in de tas. KHC kon geen vuist maken, en ook Vrouwe Fortuna was niet aanwezig op Sportpark De Venen.
Man van de wedstrijd Durk van der Leest

Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dan speelt KHC de inhaal wedstrijd tegen Enter Vooruit dat haar thuiswedstrijd verloor van stadgenoot GoAhead. De wedstrijd op Sportpark De Venen begint om !4.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter K. Weever uit Vorden.