Zaterdagmiddag werd er door KHC geoefend tegen buurman IJVV uit IJsselmuiden. Beide teams waren vrijaf vanwege een inhaal/beker programma. KHC was gedurende de eerste speelhelft veelvuldig in bal bezit maar speelde nogal slordig. Veel te vaak werden ballen te hard en onnauwkeurig ingespeeld.

In de 16e minuut opende KHC de score. Jeffrey de Nooijer plaatste de bal met een fraaie steekpass op Kevin Olaria die vrij op doelman Meuleman van IJVV af kon en even zo fraai scoorde 1-0. Daarna een vlakke fase met over en weer wat kleine kansjes. Net voor rust leek IJVV langszij te komen maar vrij voor doelman Demi Loetloetoer werd de bal hoog over geschoten. Na de rust een matig KHC dat IJVV in de wedstrijd liet komen. Er werd op diverse posities gewisseld, en in de 78e minuut was er de rentree van Good old Ronald Arends. De bonkige 38 jarige spits is van stal gehaald om KHC te helpen de brood nodige punten te bezorgen die het nodig heeft om de onderste plaatsen te verlaten. IJVV kwam toch nog langszij ondanks enkele prima reddingen van inval doelman Justin Bruins. De 1-1 was dan ook een juiste afspiegeling van deze uiterst sportieve oefenwedstrijd, uitstekend geleid door arbiter William Smit uit Nunspeet.

Volgende week speelt KHC weer voor de competitie. De Blauwwitten gaan naar hekkensluiter De Esch uit Oldenzaal dat thuis nog geen punten heeft behaald. Oppassen dus voor onderschatting want de tegenstander zal er alles aan doen het tij te keren. KHC kan volledig aantreden, en zal dan ook vol voor de winst moeten gaan. De wedstrijd op Sportpark De Weschterik aan de Operalaan in Oldenzaal begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nick Schulte uit Nieuw-Schoonebeek.