Ingezonden – sport

Het leek zaterdag nog redelijk weer te worden in Scherpenzeel, maar het tegendeel was waar. De spelers hadden dan ook grote moeite de bal onder controle te houden en dat was mede de reden dat er af en toe niet goed gevoetbald werd.

KHC ging matig van start het leverde teveel de bal in, en dat kwam de ploeg in de 12e minuut op een 1-0 achterstand te staan. Hierna kreeg KHC wat meer vat op het spel. Het was enkele malen gevaarlijk via Romano Luhukay, die een goede wedstrijd speelde. Na voorbereidend werk van Jeffrey de Nooijer, maakte Luhukay fraai de gelijkmaker door de bal strak in de linker benedenhoek te schieten. De kansen waren spaarzaam in de 1e speelhelft. In de 22e minuut nam Burak Alp de bal verkeerd op de schoen en door de draaiende wind zou de bal bijna in eigen doel vliegen. Doelman Roy van Dijk bracht nog een keer goed redding, en aan de andere kant waren er kansjes voor Leroy Knol en Burak Alp. De rust duurde vervolgens bijna 20 minuten want er spoelde een ware hoosbui over Scherpenzeel die voetbal onmogelijk maakte.

Na de hervatting een matige wedstrijd van beide kanten, mede veroorzaakt door de sterke wind. Een fout van Talha Ozen was bijna de inleiding tot een nieuwe voorsprong voor Scherpenzeel, maar gelukkig van KHC ging de kans verloren. Ozen kreeg een minuut later de kans om aan de andere kant KHC op voorsprong te brengen. Weer een minuut later een dot van een kans voor Romano Luhukay die een vrije schietkans voor het doel hoog over schoot. Scherpenzeel had in die fase enkele malen geluk, zeker in de 66e minuut toen de doelman de doorgebroken Burak Alp onderuit haalde. De doelman had hier het geluk dat de neutrale assistent scheidsrechter reeds de vlag in de lucht had voor buitenspel, anders was rood en een strafschop de juiste beslissing geweest. Hierna kantelde de wedstrijd. KHC liet zich in de spannende slotfase van de wedstrijd terug dringen. Doelman Roy van Dijk moest enkele malen zijn kunnen tonen, en ook bracht de lat een keer uitkomst. Het eindsignaal van de uitstekend leidende arbiter Nick Wenneker uit Vorden kwam dan ook als geroepen.

Resumerend: KHC heeft het uitstekend gedaan door een punt te pakken in en tegen Scherpenzeel. De wedstrijd op zich was niet al te best, maar dat kon zaterdagmiddag ook niet want de weersomstandigheden lieten dit niet toe. Scherpenzeel beschikt over een aantal uiterst technische spelers en met een puntendeling kunnen beide teams tevreden zijn. Man van de wedstrijd – Brenn de Lange.

Volgende week speelt KHC thuis tegen Dos’37 waarvan het in Vriezenveen verloor in blessuretijd met 2-1. Reden dus om dat recht te gaan zetten. De wedstrijd op Sportpark de Venen begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Fledderus uit Steenwijk.
Na afloop is er muziek in de kantine met zanger Jac Ruiten.