Voetbalvereniging Go-Ahead Kampen kampt met wateroverlast

Afgelopen donderdag 6 maart jl. moest voetbalvereniging Go-Ahead Kampen opnieuw vanwege wateroverlast op de velden noodgedwongen alle trainingen op natuurgras aflassen. De voetbalclub heeft bij het waterschap aan de bel getrokken voor een mogelijke oplossing.

De afgelastingen worden veroorzaakt door te natte sportvelden als gevolg van te hoge waterstanden. Go-ahead houdt het Waterschap Drents Overijsselse Delta verantwoordelijk voor het waterpeilbeheer op de Middenwetering, waar de voetbalvelden liggen. De afgelopen periode komt het vaak voor dat trainingen en wedstrijden afgelast moeten worden waardoor met name de jeugdleden de dupe zijn.

Maatregelen
Het grootste probleem zit hem in de waterafvoer, deze functioneert volgens Go-Ahead onvoldoende waardoor bij regenval het waterpeil nabij het sportpark te lang te hoog is en er te lang water op de velden blijft staan waardoor niet gevoetbald kan worden: “Wij hebben vernomen dat maatregelen (zoals onderbemaling) mogelijk zijn om de situatie significant te verbeteren. In het belang van de voetballende leden van onze vereniging met bijna 900 leden, doen wij een dringend beroep op het waterschap om op korte termijn het waterpeil op een voor ons gunstiger niveau te houden en daarvoor de noodzakelijke maatregelen te nemen.” Aldus de voorzitter van voetbalvereniging Go-Ahead Kampen Theo Rietkerk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*