(Ingezonden sport)

KHC had nog nooit gewonnen in Barneveld, maar zaterdag had dat er beslist ingezeten. KHC was zeker de tweede helft de bovenliggende partij maar wist in de kansarme wedstrijd niet tot scoren te komen.

De eerste kans was voor SDVB, slordig balverlies van Romano Luhukay op het middenveld werd KHC bijna fataal, maar gelukkig kon de KHC verdediging redding brengen. Even later een kansje van de sterk spelende Burak Alp die een individuele actie in rook zag opgaan omdat hij de bal te ver voor zich uit schoot. In de 18e minuut wederom een kansje voor KHC, maar de te zachte inzet van Romano Luhukay belande in de handen van de doelman. Een minuut later een dot van een kans voor SDVB die een harde inzet voor het doel van doelman Justin Bruins zag gaan. Karim Gabara kreeg nog een kans voor rust, maar tot scoren kwam KHC niet. Na de rust een prima spelend KHC dat de bovenliggende partij was.

In de 60e minuut leek KHC op een verdiende voorsprong te komen, maar de kopbal van Durk van der Leest ging rakelings naast. Enkele minuten later wederom een kans voor KHC maar de harde inzet van Karim Gabara werd goed gepareerd door de SDVB doelman. KHC voelde dat er wat te halen viel in Barneveld en gaf vol gas. Echter in de afwerking was het te slordig. Ook het inbrengen van snelle Jelle Rupert bracht daar geen verandering in. De speler uit het 2e elftal deed het overigens prima. Ibrahim Tuncer kreeg nog een mogelijkheid. Maar zijn inzet ging stuiterend over het doel en ze werd de einduitslag 0-0. Scheidsrechter Jan de Vries uit Enschede hield de sportieve wedstrijd prima onder controle.

Resumerend: KHC heeft het prima gedaan tegen SDV Barneveld dat samen met Go-Ahead Kampen strijd om een periode titel. Met wat meer geluk had een nipte overwinning er ingezeten zaterdagmiddag. Maar met een gelijkspel mogen beide teams tevreden zijn.
Man van de wedstrijd – Burak Alp

De komende weken geen competitie voetbal. Zaterdag a.s. is het koningsdag, en gaan we hopelijk genieten van een mooie feestdag. De week erop 4 mei geen competitie wedstrijd voor KHC 1, wel speelt het een oefenwedstrijd uit tegen WVF uit Zwolle aanvang 14.30 uur. Op Sportpark De Venen is die middag om 14.00 uur sprake van een ware kampioenswedstrijd. KHC 3 kan dan namelijk kampioen worden bij winst op stadgenoot Go-Ahead Kampen 6.

KHC start de competitie weer op 11 mei thuis tegen Hierden.