(Ingezonden sport)

Tussen begin- en eindsignaal…

stelde Go-Ahead in Doetinchem tegen het in degradatiegevaar verkerende DZC’68 enigszins teleur door niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel. Daar SDV Barneveld zo vriendelijk was om thuis tegen KHC eveneens gelijk te spelen (0-0) blijft het verschil twee punten in het voordeel van de Kampenaren aangaande een plaats in de nacompetitie voor de hoofdklasse. Met nog drie wedstrijden te gaan neemt de spanning met de week toe. Er komen nu twee vrije zaterdagen en dan op 11 mei in Kampen de kraker tegen SDV Barnevcld. Het kan niet mooier!!!

Al vroeg kwam Go-Ahead op voorsprong, maar kort voor het rustsignaal van scheidsrechter de heer S.D. Tyler uit Assen kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Een treffer waarover nogal nagepraat werd. Wat een verschil met het weer en dat van een week geleden. Nu zonnig en temperaturen ruim boven de 20 graden, zeven dagen geleden sneeuwde het nog af en toe. Eén wijziging in het elftal: Wail Doufikar was terug van een schorsing en nam de plaats in van Arjan Wiegers die dus wissel stond. In deze wedstrijd vier gele kaarten, eerlijk verdeeld: bij DZC gingen Rutger Ebbers en invaller Meron Zehaye op de bon en bij de in het wit gestoken Kampenaren pakten Laurens van Keulen en Samir Merraki een kaart.

Na de aftrap, precies om drie uur, een eerste kans voor de thuisclub. Bij een mooi schot van Freek Linnenbank volgde een prima redding van doelman Tim Noordman. Na vier minuten gejuich aan Kamper zijde toen Wail Doufikar de vrijheid kreeg op links en richting doel kon gaan. Hij loste een prachtig schot en de bal belandde in de verre hoek: 0-1. Er volgde een periode waarin het spel nogal tam was. DZC trachtte het spel te verplaatsen en er kwamen wat kleine mogelijkheden, maar echt gevaarlijk werd het zelden. Eénmaal moest Adi Draganovic zijn keeper te hulp schieten om erger te voorkomen. Bij DZC volgde een afstandsschot waarbij de bal net naast het doel ging. Het leek 0-2 te worden, toen Adi Draganovic prachtig voorgaf op Wilbert Wessels en deze scoorde, maar de treffer ging niet door vanwege buitenspel, waarbij de meningen verdeeld waren. Voor de thuisclub een vrije trap vanaf de zijlijn en prima plukte Tim Noordman de bal uit de lucht. Na 43 minuten dan de 1-1. Er werd een duidelijke overtreding gemaakt tegen de keeper en daarna liet hij de bal los en werd er gescoord. Woede bij Tim Noordman, maar wel ging de rust in met deze stand. In de blessuretijd nog een grote kans op de 2-1, maar Rutger Ebbers miste in vrije positie.

Er volgde een wat vreemde tweede helft. Go-Ahead was voortdurend in de meerderheid maar kreeg weinig doelrijpe kansen. DZC was de mindere, maar wanneer men naar voren kwam was er een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Na het laatste fluitsignaal waren de Kampenaren het meest tevreden, vooral toen SDV Barneveld door kwam. Na de rust wel wat mogelijkheden voor Go-Ahead maar het overwicht leverde geen rendement op. Eénmaal ontsnapte de thuisclub toen de arbiter weigerde een duidelijke handsbal te bestraffen met een penalty. Hands volgde na een voorzet op links van Nick Hendriks. Na 62 minuten raakte één van de assistent-scheidsrechters geblesseerd, maar gelukkig kon hij na behandeling verder. Na 65 minuten maakte Nick Hendriks plaats voor Arjan Wiegers en vier minuten later kwam Samir Merraki erin voor Niek van Enk. Het werd duidelijk dat wie er scoren zou de winnaar zou zijn. Zoals al gezegd kwam de winst de thuisclub meer toe dan de gasten. Na een mooie aanval volgde een grote kans maar de bal werd naast geschoten. Weer een grote mogelijkheid en slechts een corner. Na 80 minuten de derde wissel: Timothy Fechter werd gewisseld voor Nick van der Kooi. Uit een voorzet van Arjan Wiegers kon Jurrian Zandbergen met het hoofd net niet bij de bal. Zelfs in blessuretijd nog een grote kans voor DZC, toen na een vrije trap de bal door invaller Meron Zehaye net voorlangs het Kamper doel geschoten werd. Het laatste fluitsignaal gaf Go-Ahead de nodige opluchting. Ondanks het verlies van twee punten toch prettige paasdagen!

P.S. Op zaterdag 20 april 1968 ook prachtig weer, dus 51 jaar geleden. Go-Ahead speelde in Zwolle voor ongeveer 11000 (!!) toeschouwers de beslissingswedstrijd in de 2e klasse tegen WHC. Helaas verloren “we” met 2-1.